Odbory hrozí ještě větší stávkou, než byla loni

23.03.2012 16:56

Dopravní odbory jsou ochotny přidat se k masivní stávce proti reformám a škrtům. Plánují dokonce větší protest, než byl loni v červnu. Kromě městské dopravy se přidají i železničáři.

Odbory hrozí ještě větší stávkou, než byla loni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil na protivládní demonstraci v Praze

"Odborové svazy v dopravě železniční i silniční jsou k této stávce připraveny, ale my chceme, aby tento protest byl opravdu výraznější. Nebude-li odpověď (od vlády), tak taková dvouhodinová stávka ukáže, jaké je rozhořčení obyvatel," uvedl předseda odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša.

Podle jeho slov ještě přesný termín nepadl. Každopádně půjde o kompletní stávku na dvě hodiny. Navíc věří, že tentokrát by se mohli zapojit i jiní odboráři, například ze školství. Ti minulý týden vyhlásili stávkovou pohotovost.

Zástupci odborů v pátek přerušili jednání tripartity s tím, že nebudou nikomu dělat křoví. Podle nich vláda nebyla připravena a nebyla ochotná přijmout jediný jejich návrh. Premiér Petr Nečas naopak jejich jednání označil za divadlo.

Prozatím Českomoravská konfederace odborů svolala na 21. dubna demonstraci na Václavském náměstí. Hodlá se spojit i s dalšími iniciativami. Podle předsedy Jaroslava Zavadila je nyní na tahu vláda. Počká pouze do 19. dubna na další tripartitu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…