Odchod rebelů ze sněmovny? Žádné prozření, míní Tejc

07.11.2012 20:21

Podle Jeronýma Tejce z ČSSD nebyl odchod rebelů z řad občanských demokratů nějakým prozřením, ale spíše promyšleným krokem. Každopádně ho ale jejich odchod ze sněmovny překvapil.

Odchod rebelů ze sněmovny? Žádné prozření, míní Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Personální změny v Poslanecké sněmovně jsou podle poslance Jeronýma Tejce neobvyklé. „Lhal bych, kdybych řekl, že to překvapení nebylo,“ prohlásil v Interview ČT24 na adresu odchodu tří „rebelů“ z Poslanecké sněmovny.

V kuloárech se podle něj vedla řada teorií. „Spekulovalo se o tom, že nebudou jednotní. To znamená, že část rebelů se rozhodne změnit svůj názor, což se nakonec potvrdilo,“ dodal šéf poslanců ČSSD. „Já osobně jsem přesvědčen, že to nebylo žádné prozření,“ míní.

Jednoho z rebelů pak nahradil Roman Pekárek, který je momentálně nepravomocně odsouzený. „Myslím, že to bylo velmi symbolické, že jednoho z rebelů dnes nahradil poslanec stíhaný za korupci,“ řekl s úsměvem. „Tady je to poprvé, kdy poslanec prokazatelně nepravomocně odsouzený podporuje vládu,“ zdůraznil.

Nadále mu ale vadí, že vláda se podle jeho slov opírá o přeběhlíky – například LIDEM. „Já jsem přesvědčen, že tohle nepomůže české politické kultuře,“ míní Tejc. Stejně tak případ Josefa Dobeše či Milana Šťovíčka, kteří jsou ve VV, ale daňový balíček podpořili. Bude se prý objevovat čím dál více lidí z řad VV, kteří vládu nakonec podpoří.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…