Odškodné 250 tisíc za šíření pomluvy o rakovině Zemana? Hrad chce mnohem víc

13.11.2020 16:17

Prezident Miloš Zeman se nespokojil s rozsudkem městského soudu Brno-střed, který přikázal Svatopluku Bartíkovi, jenž o prezidentovi prohlásil, že má rakovinu, omluvu a zaplacení čtvrt milionu jakožto odškodné. „Podávali jsme odvolání do výroku, který se týká výše satisfakce za nemateriální újmu,“ uvedl prezidentův advokát Marek Nespala. Zeman chce pět milionů.

Odškodné 250 tisíc za šíření pomluvy o rakovině Zemana? Hrad chce mnohem víc
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Údajný poradce Bartík před hrstkou posluchačů

Server České noviny informoval o soudu mezi prezidentem Milošem Zemanem a Svatoplukem Bartíkem. Zeman se prostřednictvím svého advokáta odvolal proti rozsudku městského soudu Brno-střed. Rozsudek se týkal výroku Bartíka, že prezident má rakovinu. Svatopluk Bartík dříve působil jako radní města Brna.

Celý článek ZDE

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Bartík se měl dle rozhodnutí soudu prezidentovi omluvit a zároveň mu zaplatit odškodné 250.000 korun. Jelikož Zeman požadoval kromě omluvy pět milionů, tak se prostřednictvím svého advokáta proti rozsudku odvolal.

„Podávali jsme odvolání do výroku, který se týká výše satisfakce za nemateriální újmu,“ uvedl prezidentův advokát Marek Nespala. Proti rozsudku se však plánuje odvolat i Bartík. Spor by se tak nyní měl dostat před Krajský soud v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…