Odvolací soud projedná kauzu expilota Daňhela a údajného zneužití

23.07.2013 6:40

Pražský městský soud dnes projedná v odvolacím řízení případ bývalého armádního pilota Karla Daňhela, kterého předchozí soud zprostil obžaloby ze zneužití nezletilé dívky. Proti dubnovému osvobozujícímu verdiktu obvodního soudu se odvolal státní zástupce.

Odvolací soud projedná kauzu expilota Daňhela a údajného zneužití
Foto: Radim Panenka
Popisek: Karel Daňhel, svědek v kauze CASA

Hlavní svědkyně již dříve policistům přiznala, že si pohlavní styk vymyslela. Daňhel je svědkem v kauze letounů CASA a tvrdí, že za jeho obviněním stojí Vojenské zpravodajství, které ho podle něj již několik let sleduje.

Daňhelovi hrozí až desetileté vězení. Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 9 Denisa Durdíková na konci dubna uvedla, že nenašla důkaz, který by expilota usvědčoval ze zneužití dívky. V odůvodnění rozsudku kritizovala práci policie. Kriminalisté podle ní neprovedli první výslech dívky podle zákona. Připustila, že poškozená mohla vnímat postup kriminalistů jako nátlak.

Prý jde o provokaci Vojenského zpravodajství

V případu ještě podle ní chyběl zcela podstatný důkaz, kterým mělo být lékařské vyšetření dívky. Na postup policistů si stěžovala již dříve Daňhelova advokátka Lucie Hrdá.

Obžaloba Daňhela viní z pohlavního styku s dívkou, který se údajně uskutečnil loni v dubnu v jednom pražském hotelu. Daňhel uvedl, že měl v té době milenecký vztah s její matkou. Dívka za ním přijela do Prahy ze severní Moravy kvůli nakupování šatů a druhý den jela domů. Kauza je podle něj provokací Vojenského zpravodajství. Důkazem je údajně to, že policie se o případ zajímala na základě informací z tajných zdrojů, nikoliv po ohlášení poškozené nebo někoho jiného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…