Odvolací soud zamítl Kušnierzovo podmínečné propuštění

04.09.2018 20:23

Bývalý ředitel úřadu Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad Petr Kušnierz nadále zůstane ve vězení. Městský soud v Praze minulý týden zrušil rozhodnutí o jeho podmínečném propuštění na svobodu a věc vrátil k novému projednání Obvodnímu soudu pro Prahu 6. O verdiktu městského soudu dnes informoval server iROZHLAS.cz. Kušnierz si ve vězení odpykává souhrnný sedmiletý trest za ovlivňování dotačních projektů. Do vězení nastoupil loni v srpnu.

Odvolací soud zamítl Kušnierzovo podmínečné propuštění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalý ředitel dotačního úřadu Severozápad Petr Kušnierz

Obvodní soud vyhověl Kušnierzově žádosti o podmínečné propuštění na konci července. Státní zástupkyně ale proti verdiktu podala stížnost.

„Bylo rozhodováno 31. 8., ale nemohu říct výsledek, protože se bude doručovat Obvodnímu soudu pro Prahu 6,“ sdělila serveru iROZHLAS.cz bez bližších podrobností mluvčí městského soudu Markéta Puci. Z dokumentu v justiční databázi podle serveru vyplývá, že rozhodnutí soudu prvního stupně bylo zrušeno a věc mu byla vrácena k novému projednání.

K sedmiletému trestu za ovlivňování dotačních projektů byl Kušnierz pravomocně odsouzen loni v dubnu Vrchním soudem v Praze. Případ se týká ovlivňování projektů za 1,4 miliardy korun, zhruba 922 milionů korun dotační úřad proplatil. Kušnierz nejdříve vinu odmítal, později ale začal s policií spolupracovat a přivedl ji na stopu dalších podezřelých. Kromě Kušnierze byli loni na jaře odsouzeni k podmíněným trestům také exnáměstek hejtmana Ústeckého kraje Pavel Kouda, další bývalý ředitel úřadu ROP Severozápad, Pavel Markvart, a úřednice Irena Kotlanová.

Kušnierz byl v minulosti už jednou podmínečně propuštěn. V roce 2013 byl pravomocně odsouzen na pět let za přijímání úplatků a zneužití pravomoci. Ven z vězení se na podmínku dostal už na podzim 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…