Okamura: Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. To je jediná šance, jak uspět nad probruselskými stranami

14.02.2021 17:06

Letošní volby do Poslanecké sněmovny budou podle předsedy hnutí SPD klíčové. Ten ve svém příspěvku na Facebooku vyzval ostatní vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly a podpořily největší vlasteneckou stranu, kterou je SPD. „Tak máme jedinou šanci uspět nad probruselskými stranami,“ dodal Okamura.

Okamura: Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. To je jediná šance, jak uspět nad probruselskými stranami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle něj je jakýkoliv hlas pro strany, které mají volební preference pod pět procent, propadlý a následně po přepočítání posílí koalice Pirátů či ODS s KDU-ČSL a TOP 09. „A to určitě nechceme. Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. V letošních volbách do Sněmovny v říjnu půjde totiž doslova o zachování svobody a existence naší republiky,“ říká Okamura a jako případ uvedl Jaroslava Foldynu. Ten prý ukázal správnou cestu všem vlastencům poté, co se stal členem SPD a posílil řady na 19 poslanců. „Vlastenci táhnou za jeden provaz! Pojďte i vy s námi!“ vyzývá předseda SPD.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


„Hnutí SPD je jedinou vlasteneckou stranou v České republice, která prosazuje politický program také na evropské úrovni spolu s nejsilnějšími evropskými vlasteneckými stranami a tvoříme s nimi i společnou frakci v Evropském parlamentu. Spolu s Národním shromážděním (Rassemblement National) Marine Le Penové a SPD jsou členy naší vlastenecké frakce Identita a demokracie (ID), například italská Lega mého přítele Mattea Salviniho nebo nizozemská Strana pro svobodu mého kamaráda Geerta Wilderse. Podpořte prosím SPD ve volbách, ať netříštíme hlasy a ať je hlas vlastenců v České republice i v Evropě co nejsilnější!“ přeje si Okamura.

SPD aktuálně spolu s evropskou frakcí organizuje společnou celoevropskou petici proti tzv. Migračnímu paktu EU, který Evropská komise představila 24. září 2020. „Tento pakt připravuje půdu pro masovou migraci do Evropy z Afriky a z islámských zemí. Evropská komise v něm hlásá, že každý člověk má „právo na migraci“ a že je potřeba usnadnit masovou migraci a zlepšení podmínek umožňujíc masové přesídlování obyvatel, zejména z rozvojového světa, na evropský kontinent. Více na https://www.saveurope.cz/ , kde je možné naši petici také elektronicky podepsat,“ dodává Okamura.

Podle zmíněného migračního paktu podle Okamury hrozí, že v příštích letech by se v členských státech EU mohly usadit desítky milionů migrantů ze zemí ležících mimo Evropu. „Podle evropského statistického úřadu (Eurostat) přijde do roku 2060 do Evropy 55 milionů migrantů, přičemž většina z nich by pocházela z rozvojových zemí. Víme, že jde hlavně o africké a muslimské země. To by mohlo rozvrátit Evropu i naši zemi. Pakt je de facto novým plánem Evropské unie na přerozdělování imigrantů. V krizových situacích má dojít i k tomu, že Brusel členským zemím přijetí části migrantů nařídí. Nařizované přijímání imigrantů je pro nás naprosto nepřijatelné,“ uzavřel Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…