Okamura: Sirotky ne. A pozor, blíží se další nebezpečí stran migrace, zakročme

18.09.2018 14:14

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura předstoupil před kamery České televize a obvinil europoslance ANO, STAN a TOP 09, že zrazují svoji zemi. Totálně rozcupoval také ČSSD, která údajně chce v České republice vítat migranty, aby ukázala svou loajalitu vůči Bruselu. Místopředseda SPD Radim Fiala k tomu dodal, že se ČSSD chce podílet na budování nového světového řádu, který je pro SPD nepřijatelný.

Okamura: Sirotky ne. A pozor, blíží se další nebezpečí stran migrace, zakročme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Tomio Okamura hned v úvodu tikové konference oznámil, že se chce na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR zastat Maďarska, které hájí svou suverenitu a to i proti EU. Tak to alespoň vidí celá SPD. Tvrdě se obul do těch českých europoslanců, kteří hlasovali pro zahájení řízení s Maďarskem, které teoreticky může skončit i tím, že Maďarsku boudou v EU odebrána hlasovací práva. „Orgány Evropské unie nastoupily cestu otevřené politické agrese vůči Maďarsku," nebral si servítky Okamura. Tato agrese je podle jeho názoru srovnatelná s naší zkušeností z roku 1968, kdy do naší vlasti vtrhly sovětské tanky. Okamura tuto politiku považuje za strašnou a je znechucen z toho, že ji někteří čeští politici podporují.

Anketa

Stojíte za předsedou vlády Andrejem Babišem? (Anketa probíhá od 18.9.2018)

92%
8%
hlasovalo: 12412 lidí

„Europoslanci hnutí ANO, STAN, ČSSD a TOP 09 nezrazují svým hlasování jen Maďarsko, ale i Českou republiku," vypálil Okamura s tím, že pro Česko je spolupráce s Maďarskem i s dalšími zeměmi tzv. Visegrádské čtyřky velmi důležitá.

Okamura má za to, že maďarský premiér Viktor Orbán se jen snaží bránit identitu Maďarů, maďarský stát a tato snaha je prý hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury blízká. Předseda hnutí vyzval všechny české poslance, aby Maďarsko podpořili.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když se ke slovu dostal Fiala, odmítl, aby českou zahraniční politiku spravoval kdokoli ze sociální demokracie, protože sociální demokracie nemá podle místopředsedy hnutí vlastní program, ale jen pracuje s příkazy s Bruselu a podílí se na budování nového světového globálního řádu. „Oni mají ve svém dlouhodobém politickém programu nový globální světový řád a je to vlastně to, co se děje teď v Evropské unii. Nemají žádnou koncepci zahraniční politiky, protože dělají to, co jim řekne Evropská unie," řekl doslova Fiala.

Vyjádřil se také k tématu syrských válečných sirotků. Podle Fialy máme dost svých vlastních dětí, které potřebují pomoc. Europoslankyně Michaela Šojdrová s nápadem pomoct syrským, válečným sirotkům přišla jen proto, aby před senátními, komunálními a evropskými volbami zviditelnila sebe a svou stranu. Většinu území Sýrie už má pod kontrolu režim prezidenta Bašara Asada a tamní úřady prý mají prostředky na to, aby se postaraly o své sirotky. Znovu také zmínil, že oněm padesáti syrským sirotkům může být 17 a 18 let.

Poté si znovu vzal slovo Okamura a oznámil, že česká Poslanecká sněmovna bude díky SPD jednat o globálním paktu o migraci z díly OSN. Podle Okamury je třeba zkrotit především ČSSD, která by podle jeho názoru ráda vítala migranty v Česku a vycházela vstříc politice Bruselu. Fiala doplnil, že by přijetí globálního paktu na úrovni EU mohlo vést k tomu, že se z Bruselu bude rozhodovat o tom, jak se přerozdělí migranti do jednotlivých zemí. To je pro SPD nepřijatelné. Místopředseda hnutí připomněl, že od globálního paktu už ustoupilo i Maďarsko, které chce samo rozhodovat, koho vpustí na své území. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…