Okamura a Čunek zatím vítězí. Šlégr má jen 5 procent

13.10.2012 16:22

Výrazné osobnosti táhnou, říkal už v ČT komentátor Alexandr Mitrofanov. Na mysli měl jen Prahu, kde je vysoko například protikorupčník Libor Michálek. Podobně je tomu ale v případě Tomia Okamura nebo i Jiřího Čunka.

Okamura a Čunek zatím vítězí. Šlégr má jen 5 procent
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Podle dosavadních výsledků má Tomio Okamura naběhnuto na křeslo senátora. Ve Zlíně, kde je nyní sečtena pětina hlasů, má totiž prozatím 32 procent. Ještě lépe je na tom Jiří Čunek ve Vsetíně. Ten se již blíží k hranici 50 procent, což by mu zajistilo, že by zvítězil již v prvním kole. Podobně i starosta Teplic Jaroslav Kubera, který se vyslovil proti zvýšení DPH, i když je z ODS, se pohybuje kolem 40 procent.

Ne všechny osobnosti ale mají takové štěstí. Známé jméno zatím nepomáhá například Jiřímu Šlégrovi, který zatím má jen pět procent hlasů, více má v Litoměřicích i ministr obrany Alexandr Vondra.

Stejně tak sexuolog Radim Uzel má prozatím jen něco nad 5 procent hlasů a režisér Vít Olmer, který kandiduje za VV, nepřekročil ani pětiprocentní hranici.

Zajímavé „souboje osobností“ probíhají i v Praze. Na Praze 8 jsou hlasy již sečteny a do druhého kola postupují Jiří Dolejš a Daniela Filipiová. Novinář z týdeníku Reflex Viliam Buchert skončil na 11 procentech. Na Praze 2 je na tom nejlépe Libor Michálek, ne tak ale prezidentův poradce Jiří Payne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…