Okamura blahopřál Marine Le Penové. I přes porážku se prý potvrdilo, že je největší ženou v evropské politice

25.04.2022 17:31 | Ze sítí

O uplynulém víkendu se ve Francii konaly prezidentské volby, ve kterých Emannuel Macron porazil Marine Le Penovou, když získal 58 procent všech hlasů. Le Penová svoji porážku uznala, zisk téměř 43 procent hlasů i tak považovala na zářné vítězství. Přímo ve volebním štábu byl předseda SPD Tomio Okamura, který ji i přes prohru pogratuloval.

Okamura blahopřál Marine Le Penové. I přes porážku se prý potvrdilo, že je největší ženou v evropské politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Do Paříže jsem přijel na osobní pozvání Marine Le Pen. Zúčastním se vyhlášení výsledku společně s Marine přímo v jejím volebním štábu,“ informoval předseda na svých sociálních sítích. 
 
Přivítání prý bylo milé a srdečné jako vždy. I když volby vítězně nedopadly, Tomio Okamura Marine Le Penové blahopřál ke skvělému výkonu, který předvedla. 
 
 
„Oproti předešlým prezidentským volbám získala o čtvrtinu více hlasů. To, že se probojovala do druhého kola, a stala se lídrem opozice, je skutečně velká věc, a potvrdilo se, že je největší ženou ve francouzské i v evropské politice. Koneckonců byla to ona, kdo inspiroval fakticky téměř celou politickou scénu ve Francii a v dalších zemích, aby se alespoň zčásti začali vracet ke svým národním a evropským kořenům,“ uvedl Okamura. 
 
Marine Le Penová sice volby nevyhrála, ale bezesporu prý posílily její názory. „Díky ní nepochybně posílí politický proud,který společně v Evropě reprezentujeme,“ dodal Okamura na závěr s tím, že se těší na spolupráci na společné evropské vlastenecké frakci. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…