Okamura na VIDEU tahá za záchrannou brzdu. „Chystá se totalita jako řemen!“

29.06.2020 21:01

„Chystá se totalita jako řemen!“ předseda hnutí SPD Tomio Okamura se vyjádřil k protirasistickým protestům v USA, které jsou podle jeho slov založeny na rasismu proti bělochům. Jejich cílem je občanská válka a nastolení neomarxistické globalistické diktatury. Odstraňování soch v USA a řadě dalších zemí Evropy se podle něj děje s cílem vytvořit politickou nestabilitu. „Probíhá pokus zlikvidovat současnou demokratickou společnost. Naprostá analogie s nacistickým Německem ve 30. letech,“ varuje. Stranou nezůstala ani protipolicejní kampaň v západních zemích či 70. výročí smrti Milady Horákové.

Okamura na VIDEU tahá za záchrannou brzdu. „Chystá se totalita jako řemen!“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Heslo charakteristické pro americké protesty proti policejnímu násilí „Black Lives Matter“ je podle Okamury rasistické: „Implikuje, že záleží pouze na životech černochů, nikoli na životech bělochů či Asiatů,“ uvedl ve svém videu, které sdílel na svém facebooku.

Anketa

Postupuje vláda proti šíření koronaviru SARS CoV-2 správně? (Ptáme se od 29.6.2020)

88%
12%
hlasovalo: 6770 lidí

„Aktivisté tímto způsobem ženou USA do občanské války. Snaží se zničit tradiční společnost a vlastenectví tím, že zničí historii a tradice,“ pokračuje ve své glose Okamura.

Následně zmiňuje provázanost s podzimními prezidentskými volbami: „Je zde evidentní přímá spojitost s tím, co je schopna americká Demokratická strana rozpoutat, aby republikán Donald Trump neobhájil svůh druhý prezidentský mandát,“ podotýká předseda.

Současná situace přináší řadu alarmujících skutečností: „Část aktivistů hnutí za práva černochů chce například nahradit hymnu Spojených států, považují ji za rasistickou... akademička z Univerzity Cambridge Priyamvada Gopalová napsala na Twitter, že ‚na životech bílých nezáleží‘, a univerzita se za ni ještě postavila,“ zmiňuje některé příklady Okamura.

Tím to ale nekončí, kosmetické giganty zase ze svých výrobků odstraňují upozornění na bělicí účinky ze všech svých výrobků. Zakazují se kultovní filmy a odstraňují se sochy státníků.

Tyto protesty se přelévají do dalších států světa včetně České republiky. Okamura zmiňuje posprejovanou sochu bývalého britského premiéra Winstona Churchilla na Praze 3. „Cílem těchto akcí v USA a řadě zemí Evropy je vznik politické nestability,“ sdělil názor za celé své hnutí. „Probíhá pokus zlikvidovat současnou demokratickou společnost a nastolit neomarxistickou globalistickou diktaturu,“ zdůrazňuje.

Hovoří o „rasismu naruby“: „Je to podněcování k rasové diskriminaci a navádění k páchání trestných činů na běloších. Heslo ‚Black Lives Matter‘ je silně rasistické a v této souvislosti bychom měli razit heslo ‚All Live Matter‘ neboli ‚na všech životech záleží‘,“ uvádí šéf hnutí SPD.

Prestižní americká Princetonská univerzita se rozhodla, že odstraní jméno někdejšího prezidenta USA Woodrowa Wilsona z názvu jedné ze svých kolejí a z fakulty veřejných a zahraničních záležitostí kvůli jeho rasistickému smýšlení. „Wilson se lvím podílem zasloužil za samostatnost Československa a byl politickým partnerem T. G. Masaryka,“ připomíná Okamura jeho zásluhy.

„Jeho zásluhou se také USA zapojily do první světové války, to bylo rozhodující pro porážku německého militarismu v Evropě. Bez jeho politiky by demokracie v Evropě nepřežila. Dnes je tento státník v USA hanoben a tzv. protirasističtí aktivisté žádají jeho doslovné vymazání z historie,“ dodává Okamura s tím, že mají podporu americké Demokratické strany a části akademické obce. „Je pozoruhodné, jak se politický program tzv. antirasistů a antifašistů začíná podobat přesně tomu, proti čemu se vymezují,“ podotýká.

„Dávat různou cenu lidskému životu podle barvy pleti, nebo bourání soch a odstraňování filmů či názvů. To je naprostá analogie s nacistickým Německem ve 30. letech,“ konstatuje.

Anketa

Má smysl existence Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 18554 lidí

„Stručně řečeno: chystá se totalita jako řemen! Počítají s tím, že současní politici jsou zbabělci a demokracie už ztratila schopnost bránit sama sebe,“ uvedl Okamura s tím, že tam, kde se podaří rozložit národ, tam je demokracie i svoboda ohrožena.

Poté se přesunul k dalšímu tématu. V západních zemích se rozjela kampaň, kterou ve spolupráci s tzv. aktivisty vedou někteří politici. Naposledy i politici německé sociální demokracie, nebo strany Zelených. Jde o kampaň dehonestující práci policie. Policisté jsou označováni z podstaty jako rasisté a jsou vytvářeny překážky k tomu, aby mohli zasahovat proti narušení zákona tam, kde jde o příslušníky tzv. menšin.

„V Berlíně už taková opatření platí, takže gangy migrantů jsou prakticky chráněny před zákonem. V řadě míst je snaha vytlačit policii a nahradit ji jakýmsi komunitním systémem anarchie... kam to vede, už je také jasné: k násilí a faktickému vyhnání řádných občanů, kteří se stanou terčem útoků rabující zfetované lůzy,“ říká předseda hnutí SPD.

Za hnutí SPD doplnil, že budou podporovat práci policie a chránit pravomoci lidí, na nichž stojí dodržování zákona. „Naopak je nutné, aby policie měla plnou podporu k možnosti ochrany slušných občanů a ke kvalitnímu výkonu služby chránící slušné občany,“ zdůrazňuje politik.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Řeknete si, že straším a podobný vývoj u nás není možný. Pokud si to myslíte, jděte do centra Prahy v noci,“ poukázal na drogové distributory z Afriky, kteří v centru fungují, s čímž vláda nic nedělá.

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí

„Slyšíme jen sluníčkářské nápady, že teroristi a kriminalisti jsou nemocní lidé,“ pokračuje a připomíná případ, kdy nelegální africký migrant znásilnil nezletilou českou dívku a dostal pouze dva roky. „Tento vývoj hrozí i u nás,“ upozorňuje a opět klade důraz na to, že policisté potřebují podporu.

Poslední téma, na které se zaměřil, bylo 70. výročí smrti Milady Horákové, která je symbolem obětí justiční zvůle a nesvobody. „Je nutné si tento odkaz připomínat i dnes. I dnes jsou lidé souzení a policejně stíhaní za politicky nekorektní názory,“ připomíná Okamura.

Česká média, která toto výročí masově připomínala, podle něj zapomněla, proč k této tragické události vůbec došlo: „Svět a společnost se silně radikalizovaly na komunisty a antikomunisty. Ideologie se začala lišit na správnou a nesprávnou. Kdo byl na správné straně, stal se nepřítelem národa. Skončila svoboda slova a názoru,“ dodává Okamura s tím, že to samé zažilo Německo ve 30. letech.

„Každá totalita začíná dehonestací oponentů. Horáková byla obětí totalitního ideologického vidění světa a fanatiků, kteří pod rouškou nějaké ideologie likvidují svobodný názor s jeho nositelem,“ pravil s tím, že dokud si toto neuvědomíme, budeme čelit návratu nesvobody a totality.

„Je nutné o tom mluvit, protože dnes se v Evropě a USA začíná prosazovat cenzura a potlačování nesprávných názorů. Konkrétně v České republice už dávno běží kriminalizace těch, kdo vysloví ten ‚nesprávný názor‘,“ uzavřel předseda hnutí SPD s tím, že demokracie nespočívá v tom, že pár elitářů ve Sněmovně hlasuje, ale v tom, že každý občan může svobodně projevit svůj názor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…