Okamura na tiskovce seřval redaktorku ČT: Vy se ptáte na dezinformace, přitom ČT je jedním z nejvíce dezinformačních médií v zemi! To stačí

24.11.2017 11:11

Šéf SPD Tomio Okamura předstoupil před novináře, aby představil svého stranického kolegu a nominanta SPD na pozici šéfa bezpečnostního výboru Radka Kotena. Netrvalo ale dlouho a zpočátku poklidná tisková konference se strhla v tvrdou slovní bitku mezi Okamurou a redaktorkou České televize, resp. pořadu 168 hodin Kristinou Cirokovou.

Okamura na tiskovce seřval redaktorku ČT: Vy se ptáte na dezinformace, přitom ČT je jedním z nejvíce dezinformačních médií v zemi! To stačí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura ve sněmovně

Radek Koten jako člen SPD novinářům oznámil, že mu je už 52 let, byť mu někteří novináři tipují věk pouhých 51 let. Potěšilo ho to, ale rád by to uvedl na pravou míru. Prozradil také, že se seznamuje s prací bezpečnostního výboru a hodlá svou funkci vykonávat odpovědně.

Pak došlo na dotazy novinářů. Ozvala se redaktorka ČT Kristina Ciroková a chtěla slyšet, proč Koten sdílí některé informace z údajně dezinformačních webů. Tak je neoznačuje jen Česká televize, ale podle jejích slov např. také Bezpečnostní informační služba. Koten upozornil, že ho mohl do těch či oněch skupin na Facebooku přidat prakticky kdokoliv. A pokud jde o něj samotného, rád uslyší názory od různých občanů.

„Doufám, že mi nikdo nebude diktovat, co si můžu dávat na Facebook a co ne. Naše oficiální stanoviska vám rádi sdělíme tady na tiskových konferencích," řekl k tomu následně Koten. V podobném duchu se vyjádřil i Radim Fiala. „Nestudujte facebookové profily, protože to opravdu může být zavádějící,“ konstatoval Fiala.

Kristina Ciroková pak od Kotena chtěla slyšet, proč je v oněch konspiračních facebookových skupinách aktivní. A v tu chvíli se ujal slova Okamura a spustil kanonádu.


Reportérka ČT Kristina Ciroková. Foto: ČT

„Vy nejste Česká televize jen jako taková, vy jste pořad 168 hodin. Jste pořad 168 hodin, který dlouhodobě kritizuje hnutí SPD, dehonestuje nás a účelově dělá lži a výmysly ve svých pořadech," rozčílil se Okamura. Nechce si nechat mluvit do toho, kdo se kam přihlásí. „Já vím, že vy v pořadu 168 hodin byste nám rádi diktovali, co máme dělat, ale oni to rozhodli voliči, tak vy nevytvářejte politiku a jen podávejte pravdivé informace. Já myslím, že tam máte dost velký deficit," rozčiloval se dál.


Šéf SPD Tomio Okamura na tiskové konferenci. PrintScreen: ČT24

Ciroková se zeptala, kde se v pořadu 168 hodin lhalo. „Bylo to před volbami, kdy jste v závěru vašeho pořadu uvedli, že Okamura má svaly, ale nemá mozek. Já to považuji za dehonestující,“ nechtěl se nechat zastavit Okamura. Česká televize by se podle jeho názoru takto chovat neměla.

Demokratický blok sice tvrdí, že SPD představuje riziko pro bezpečnost České republiky, ale Okamura zase považuje za nebezpečného údajně neúspěšného politika Miroslava Kalouska (TOP 09).

To, že to říkají servery Bakalových médií, jako třeba tady pan Šídlo, který byl placen tunelářem Bakalou, že mi představujeme bezpečnostní riziko, tak ať si to říkají, ale Českou televizi bych prosil, informujte pravdivě," řekl Okamura. Řada českých médií podle Okamury lže, jako když tiskne.

„Mě opravdu už ani nepřekvapuje, že zpravodajství České televize, které šíří dezinformace jako na běžícím pasu, vzpomeňte na vysílání o Majdanu, vzpomeňte na předvolební vysílání ohledně amerických prezidentských voleb, kde jste si vybírali pouze sympatizanty Clintonové a opomněli jste někoho, kdo by kladně okomentoval vítězství Donalda Trumpa,. takže jestli vy se ptáte na dezinformace, já myslím, že zpravodajství ČT je jedním z největších dezinformačních médií v České republice a já myslím, že ta odpověď stačí.

Koten doplnil, že v Rusku nikdy nebyl, ani se tam nechystá. Byl např. v Maďarsku, ale v Rusku prý nikdy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…