Okamura výhrůžně: Předveďte se, levičáci, jak to myslíte s Kalouskem. Nehlasujte pro jeho muže

04.12.2013 9:58

Poslanci ve středu budou volit čtvrtého místopředsedu sněmovny. Kandidátem hnutí Úsvit zůstává jeho lídr Tomio Okamura. Ten na brífinku před schůzí dolní komory uvedl, že hlasování ukáže, zda kritika levicových stran na adresu politiky Miroslava Kalouska (TOP 09) byla skutečná, nebo zda šlo o pouhou zástěrku.

Okamura výhrůžně: Předveďte se, levičáci, jak to myslíte s Kalouskem. Nehlasujte pro jeho muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Lídr hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura se uchází o post místopředsedy Poslanecké sněmovny. Jeho rivalem je předseda hnutí STAN Petr Gazdík, který v kandidatuře vystřídal prvního místopředsedu partnerské TOP 09 Miroslava Kalouska.

Zástupci hnutí Úsvit se prý pokusili vyjednat podporu pro svého lídra, nicméně samotné hlasování podle Okamury ukáže pravou tvář levicových stran.

"Naši zástupci se snažili vysvětlit dalším stranám, že není dobré podporovat Miroslava Kalouska volbou zástupců TOP 09. Matematika je jasná, snažili jsme se vysvětlit levicovým stranám, abychom nelegitimizovali Kalouska tím, že budeme volit jeho zástupce. Nevím, do jaké míry se to podařilo. Uvidíme hned na začátku Poslanecké sněmovny, zdali ta kritika politiky Miroslava Kalouska od levicových stran v předvolební kampani byla pravdou, zdali to myslely vážně, nebo ve skutečnosti s Kalouskem a jeho stranou kšeftují," uvedl na brífinku Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Rozpočet poslanci Úsvitu nepodpoří

Mimo to zaznělo z úst poslance Radima Fialy také rozhodnutí hnutí Úsvit nepodpořit návrh státního rozpočtu pro rok 2014. Změny jsou podle něj potřeba hned v několika oblastech, jednou z nich je i posílení pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu nebo reforma sociálního systému tak, aby nebylo možné zneužívat sociální dávky tzv. obchodníky s chudobou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Vážné pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…