Okamura zapnul kameru a zle promluvil o zdravotnickém miliardáři Chrenkovi

13.02.2012 20:43

Tomio Okamura varuje před vznikem monopolu v českém zdravotnictví a před miliardářem Tomášem Chrenkem, který v Moravskoslezském kraji provozuje síť zdravotnických zařízení a pojišťovnu AGEL. Okamura ve svém videoblogu nabízí dvě preventivní opatření, která by monopolu zabránila.

Okamura zapnul kameru a zle promluvil o zdravotnickém miliardáři Chrenkovi
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

„Právě se nacházím v malé obci Jankovice u Uherského Hradiště, kde právě probíhá tradiční košt slivovice. Za mnou vidíte 214 druhů slivovice, kterou je možno koštovat,“ zdraví diváky Okamura ve svém blogu na Streamu, ve kterém se zabýval zdravotnictvím.

„Lékařské komory a odbory dlouhodobě kritizují postupy posledních vlád a děsí se jakéhosi pana Chrenka. Pan Chrenek skupuje a pronajímá nemocnice, skupuje zdravotní pojišťovny, vlastní i dodavatele léků a zdravotnického zařízení. Jeho plán na ovládnutí zdravotnictví je legitimní, každý chceme vydělat peníze. Jenže monopol jednoho subjektu by přišel stát i nás pěkně draho, upozorňuje Okamura.

Zabránit hrozícímu monopolu lze podle Okamury dvěma způsoby. „Buď uzákonit jedinou národní pojišťovnu vlastněnou a řízenou státem nebo zakázat majetkové propojení nemocnic, zdravotních pojišťoven a jejich dodavatelů,“ navrhuje a dodává: „Zdravotnictví není standardní zboží, a když už ho občané platí, měli by ho také kontrolovat a řídit.“

Tomio Okamura pozval zástupce lékařů do pořadu TV Barrandov  "Dobrý den, Česko".  Šéfa lékařských odborů Martina Engela mu však televize pozvat nedovolila. „V situaci, kdy není možné některá témata diskutovat a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli,“ stěžoval si Okamura a zřekl se moderování nové talk show.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…