Okamura zostra: Když vás stát podvede, přichází frustrace

15.04.2015 23:07

Chtěl přejít na červenou a policista v civilu ho povalil na zem. Kauza muže z Pardubic se v nemalé míře rozebírá např. na sociálních sítích. Jednal strážce zákona přiměřeně? Právě o tom v závěru středečních Událostí, komentářů hovořili poslanci Jeroným Tejc (ČSSD) a Tomio Okamura (Úsvit).

Okamura zostra: Když vás stát podvede, přichází frustrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tejc zdůraznil, že postup policie zpravidla hájí, protože strážci zákona to nemají jednoduché, ale policista, který povalil muže na zem, nepostupoval, jak měl. Okamura byl mnohem ostřejší. I on si je prý vědom toho, jak tvrdou práci policisté vykonávají, ale zákrok neuniformovaného policisty nebyl adekvátní. „Zatímco jsem si jistý, že na jiném místě v Pardubicích určitě probíhala závažnější trestná činnost, protože to se děje dnes a denně, tak policista udělal svým kolegům medvědí službu,“ konstatoval Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ve vysílání ale také zaznělo, že muž povalený na zem spáchal přestupek, když přecházel na červenou.

Tejc také připomněl tragický případ střelby v Uherském Brodě. „Já bych čekal, že s touto razancí bude policie zasahovat, když půjde o rukojmí v restauraci, ale ne při přecházení na červenou,“ uvedl zákonodárce ČSSD.

Okamura téma uzavřel poukazem na to, že stát v minulosti sebral peníze policistům a na jejich psychickém stavu se to v některých případech může projevit. „Ono když máte doma rodinu s dětmi a stát vás podvede, tak přichází frustrace,“ řekl Okamura, který tím prý rozhodně policistu nehájí, ale nelze to pominout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…