Okamurův poslanec: Já u nás Samkovou nechtěl. Já vždy hlasitě protestoval

13.05.2014 11:54

Marek Černoch z Úsvitu přímé demokracie se postavil za Tomio Okamuru. Píše, že stažení Kláry Samkové z kandidátky do EP bylo na místě. Tvrdí, že kauzu, která vedla k tomuto kroku, před nimi advokátka zatajila. Poslanec Úsvitu Petr Adam na serveru ParlamentníchListů.cz napsal čtenáři, že byl proti účasti Samkové na kandidátce do EP, a že věří, že se Úsvit poučí.

Okamurův poslanec: Já u nás Samkovou nechtěl. Já vždy hlasitě protestoval
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Hnutí Úsvit přímé demokracie stáhlo z čela kandidátky do evropských voleb právničku Kláru Samkovou. Důvodem je podezření, že advokátka oklamala Českou spořitelnu a skrytě tak pomohla oddlužit jednu z firem. Okolo případu se spustila celá řada reakcí. Vyjádřila se k němu jak samotná Samková, tak například i její manžel, který se obul do šéfa Úsvitu Tomio Okamury s tím, že jeho záměrem bylo ji „odkráglovat“, protože by ho prý mohla přerůst.

Ke kauze se nyní vyjádřil i Marek Černoch z Úsvitu. „Celou záležitostí se zabýváme od chvíle, kdy Český rozhlas přišel se zprávou, že Klára Samková zřejmě obelhala Českou spořitelnu. Musím říct, že mne velmi mrzí to, co napsal manžel paní Samkové na svém blogu, kde se v reakci na vyškrtnutí své ženy z kandidátky Úsvitu pro evropské volby pustil do našeho předsedy Tomia Okamury, který přitom o kauze dříve nic nevěděl. Nezaslouží si proto, aby na něj byla tímto způsobem házena špína,“ reaguje Černoch právě na text z blogu Pavla Skramlíka.

Černoch se postavil na stranu vedení Úsvitu s tím, že stažení z kandidátky bylo správné rozhodnutí. „Paní Samková podala v pátek ke své kauze relevantní vysvětlení – na přímý dotaz předsednictvu Úsvitu přiznala, že je její kauza oprávněná. Nejsem soudce ani vyšetřovatel, ale jsem přesvědčen o tom, že rozhodnutí o jejím stažení z kandidátky bylo na místě.“

V závěru svého vyjádření Černoch zdůraznil, že hnutí o případu nevědělo. „O tom, že se paní Samková mohla dopustit podvodu, jsme se měli dozvědět mnohem dřív, nikoliv až z médií. Bohužel před námi tento problém zatajila,“ uvedl.

Vždy jsem byl proti jejímu angažmá

Na svém profilu na ParlamentníchListech.cz se ke kauze Samková vyjádřil i poslanec za Úsvit Petr Adam. Čtenář mu totiž napsal, zda by si hnutí nemělo své kandidáty lépe prověřovat. Poslanec za Jihomoravský kraj zdůraznil, že byl od začátku proti kandidatuře Kláry Samkové. „Jako první musím sdělit, že nejsem členem hnutí Úsvit. Ale ano, jsem poslancem a jsem členem grémia hnutí. Všichni ostatní členové Vám jistě rádi potvrdí, že proti angažování paní Samkové jsem hlasitě protestoval a nikdy se zcela nesmířil s jejím spojením s hnutím, do kterého jsem vložil svoji důvěru i já. Bohužel, moje varování nebyla vyslyšena, ale jsem rád, že moje svědomí je čisté. Pevně věřím a chci doufat, že se vedení hnutí z této události poučí,“ napsal čtenáři Adam.

Celý text z profilu Petra Adama ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…