Olomoucká ODS podpořila Nečase. S výhradami

01.11.2012 11:38

Regionální sněm ODS Olomouckého kraje podpořil včera večer premiéra Petra Nečase v jeho obhajobě postu předsedy strany. Přesto, že zde mají k Nečasově práci výhrady, nominaci získal, protože se dosud neobjevil žádný protikandidát. Kromě toho také sněm posílá do výkonné rady ODS někdejšího ministra vnitra Ivana Langera.

Olomoucká ODS podpořila Nečase. S výhradami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Nominace, které padly včera v Olomouci v souvislosti s víkendovým volebním kongresem ODS v Brně, jsou jasné. „Nominaci a podporu na předsedu získal Petr Nečas, na prvního místopředsedu získal nominaci Martin Kuba a na řadové místopředsedy Tomáš Chalupa, Jiří Pospíšil a Pavel Blažek. Nominaci do výkonné rady jsem získal já a Ivan Langer,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda regionálního sdružení ODS Robert Knobloch.

K Nečasovi jsou výhrady, ale nemá protikandidáta

Na dotaz redakce, zda tedy považuje Petra Nečase za úspěšného předsedu i s ohledem na fakt, že za dobu, co vede ODS, strana prohrála páté volby v řadě, Knobloch reagoval: „Já osobně výhrady, které k předsedovi mám, tak ty jsem mu včera řekl. Diskuse na regionálním sněmu byla velmi otevřená a byla i velmi kritická. Na druhou stranu není v tuto chvíli nikdo, kdo by proti Petru Nečasovi kandidoval. Žádný region nevygeneroval protikandidáta. Samozřejmě může se něco odehrát na kongresu, od toho ten kongres je, ale teď je předsedou Petr Nečas, není jiná alternativa, naši podporu získal a samozřejmě ale je to o tom, že aby to všechno mělo dál nějaký smysl, tak ODS musí jednoznačně změnit styl svojí politiky,“ prozradil Knobloch.

Konkrétnější k výhradám na adresu Nečase a k tomu, jak zvrátit současný pokles důvěry v ODS, však být nechtěl. „Toto je na diskusi, která se bude odehrávat na kongresu a já bych nechtěl dopředu přes média něco vzkazovat,“ doplnil šéf ODS v Olomouckém kraji.

Nečas má podporu v šesti krajích

Petr Nečas tak má nyní podporu v šesti z devíti krajů, kde se už regionální sněmy ODS konaly. Dlouholetý místopředseda strany a exministr vnitra Ivan Langer, kterého v posledních volbách do Sněmovny občané takzvaně „vykroužkovali“, porazil v hlasování o nominaci do výkonné rady olomouckého primátora Martina Novotného jen těsně, a to až ve třetím kole.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…