Omluvte se Foldynovi! Šéf ČSSD Hamáček dostal vážný vzkaz

10.05.2018 10:47

Pan Vladimír Kolmistr se narodil v roce 1930. Do roku 1968 byl členem komunistické strany. Po roce 1989 však vstoupil do řad sociální demokracie a dodnes se zajímá o politické dění. Proto také napsal předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi. Doporučil mu, aby se co nejdříve omluvil místopředsedovi ČSSD a poslanci Jaroslavu Foldynovi.

Omluvte se Foldynovi! Šéf ČSSD Hamáček dostal vážný vzkaz
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Vladimír Kolmistr se zlobí. A zlobí se už dlouho. Svědčí o tom prý už první dopis, který posílal Hamáčkovi ještě jako předsedovi Poslanecké sněmovny, když se na Staroměstském náměstí konala podhradní oslava státního svátku u příležitosti výročí vzniku našeho státu. Tehdy prý Hamáček nepodnikl nic proti jednomu z pořadatelů demonstrace, Petru Gazdíkovi.

Anketa

Měl by být Miloš Zeman sesazen z funkce prezidenta?

11%
89%
hlasovalo: 21567 lidí

Zato dnes má vedení ČSSD starost o to, aby z postů ve Sněmovně zmizeli představitelé SPD Tomia Okamury. A navíc Hamáček jako šéf ČSSD požaduje, aby se omluvil místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna za to, jak se choval na akci ruského motorkářkého gangu Noční vlci. A to už je na Vladimíra Kolmistra zřejmě moc.

„Dovoluji si vám psát již podruhé. Prvně to bylo, když jste jako předseda Sněmovny nic nepodnikl, když „z vůle Kalouska ústavní činitel“ Gazdík svolal na Staroměstské nám. monstr akci 28. října – teda pokus o pražský Majdan. Tehdy jste si nezakázali spolupráci na nejvyšší úrovni ani nepožádali odvolání gazdíkovců z funkcí ve Sněmovně... Asi jste to kulantně vyřešili ve sněmovní kantýně,“ napsal dlouhodobě politicky angažovaný občan.

„Dnes požadujete od poslance Foldyny, aby se omluvil, že se nebál jít na akci a postavit se proti barbarskému chování skupiny hloupých řvounů. Špatně odhadujete, pane Hamáčku. Brzy může nastat situace, Hamáčku, kdy jako předseda strany budete muset nabádat členy a funkcionáře své strany, aby mezi nespokojené lidi chodili a jednali s nimi. Měli by tak vlastně, co nejvíc činit již nyní. Strana a politika – to nejsou jen prohlášení sekretariátů a orgánů, to je živá práce s lidmi,“ pokračoval Kolmistr.

Server ParlamentníListy.cz má jeho dopis k dispozici.

Pan Vladimír Komistr doslova napsal:

Dovoluji si vám psát již podruhé. Prvně to bylo, když jste jako předseda sněmovny nic nepodnikl, když "zvůle Kalouska ústavní činitel" Gazdík svolal na Staroměstské nám. monstr akci 28.října - teda pokus o pražský Majdan. Tehdy jste si nezakázali spolupráci na nejvyšší úrovni ani nepožádali odvolání Gazdíkovců z funkcí ve sněmovně.... Asi jste to kulantně vyřešili ve sněmovní kantýně.

Dnes požadujete od poslance Foldyny - aby se omluvil, že se nebál jít na akci a postavit se proti barbarskému chování skupiny hloupých řvounů. Špatně odhadujete, pane Hamáčku. Brzy může nastat situace, Hamáčku, kdy jako předseda strany budete muset nabádat členy a funkcionáře své strany, aby mezi nespokojené lidi chodili a jednali s nimi. Měli by tak vlastně co nejvíc činit již nyní. Strana a politika - to nejsou jen prohlášení sekretariátů a orgánů - to je živá práce s lidmi.

Měl byste se tedy vy teď omluvit poslanci Foldynovi. A to stejně veřejně, jako jste jej veřejně pokáral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…