Ondřej Neff důrazně varuje před spojením Babiše a Okamury. Přidává krvavý příklad z historie

26.10.2017 17:59

Publicista Ondřej Neff se na serveru Neviditelný pes rozpovídal o povolební situaci. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se prý dostává do zoufalé situace.

Ondřej Neff důrazně varuje před spojením Babiše a Okamury. Přidává krvavý příklad z historie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Neff

Tomio Okamura s hnutím Svoboda a přímá demokracie jasně uspěl ve volbách a musí počítat s tím, že se o něj teď média budou zajímat. Zvlášť když se velmi kriticky staví k zastupitelské demokracii. Vítěz voleb Andrej Babiš se k Okamurovi stavěl velmi opatrně, ale prý může brzy přijít na to, že má problém.  

„Tomio Okamura je představitelem dnes už významné politické formace, která útočí na podstatu zastupitelské demokracie a na směřování demokratické České republiky. Nepokrytě se lísá k vítězi voleb Andreji Babišovi. Ten se v dosavadních vyjednáváních dostává do úzkých. Občanští demokraté odmítli účast ve vládě i podporu eventuální vládě menšinové. Babiš ve středu odmítl TOP 09 a STAN s tím, že jich je málo a jsou nepřátelští. Piráti surfují na vrcholu vlny popularity, nebudou stavět prezidentského kandidáta, s Babišem se nepotkali, ten na vyjednávání poslal svého sluhu, přičemž Piráti neprojevili zájem o účast ve vládě ani o podporu,“ připomněl Neff.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura dával už před volbami najevo, že chce být ve vládě, a Babišovi možná nezbude nic jiného než kývnout. Neff před tím ale důrazně varuje. Podle jeho názoru by šlo o ohrožení české demokracie. Proto by podle publicisty stálo za to zvážit, zda by se mohla obnovit stará koalice v podobě ANO, ČSSD a lidovců. Babiš prý může také doufat, že dojde k určitým posunům v ODS, kde dává Václav Klaus mladší najevo, že pobyt občanských demokratů v opozici vlastně není žádným velkým úspěchem.  

„Mohli bychom se nad tím rozčilovat, smát se, krčit rameny, ale každopádně by to bylo lepší řešení než spojení dvou vyvrženců, Babiše a Okamury, tedy tah rapallského typu – v italském Rapallu se v roce 1922 spojili dva evropští vyvrženci, Německo a Sovětský svaz, a tím byl nastartován vzestup jednoho ze tří nejhorších vrahů historie, Adolfa Hitlera. Ti další jsou Josef Džugašvili a Mao Ce-tung, ale to sem opravdu nepatří,“ uzavřel Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…