Opakující se Dobeš: Na vysokou školu se nesmí dostat každý

03.01.2011 21:16

Ministr školství Josef Dobeš v prvním Hydeparku nového roku nepředvedl nic nového. Jen opakoval základní teze svého působení v resortu.

Opakující se Dobeš: Na vysokou školu se nesmí dostat každý

Státní maturita je správná. Učitelům přidáme peníze. Na vysokou školu se nesmí dostat každý. Divák sledující ministra na ČT24 se v pondělí večer nic nového nedozvěděl. Nutno ovšem podotknout, že se lidé ani na nic nového neptali.

Ministr Dobeš zopakoval, že státní maturity zdědil, že sám by rád postupoval od mateřské školy, což bohužel v současné době není možné. "Státní maturity jsou nákladné a byrokratické," podotkl. Zastavovat je a postupovat znovu by se totiž prodražilo ještě daleko víc. Navíc by to zase dlouho trvalo a Česko státní maturitu nutně potřebuje.

Je nutné nastavit limity

Kvalita studentů se rok od roku snižuje a přitom vycházejí s maturitami a jdou na vysoké školy. "Na vysokou školu se nesmí dostat každý. Ani na střední školu se nesmí dostat každý," zdůraznil ministr. Musí být stanoveny objektivní limity.

Školní rok 2011/2012 bude podle něj přelomový. Všechno by mělo začít správně "běhat", ačkoli ministr čelí kritice, že "staví dům od střechy".

Na závěr ministr přece sdělil jednu novinku - přiznal se, že ve své rodině (Dobeš s chotí momentálně čekají čtvrtého syna) fyzických trestů užívá v příměřeném množství. Ve škole je to ale nepředstavitelné, Igor Hnízdo podle něj už dávno není standard a rozhodně ani ideál.

Čtěte:

Dobeš: Ve sněmovně na mě padá deprese. Jen se tam kecá a kecá

Ministr Dobeš se dcerky nedočká, bude mít čtvrtého syna

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…