Opálený Paroubek přiznal v rozhovoru s Tachecí jeden svůj omyl. Týká se Zemana

21.08.2013 10:05

Jiří Paroubek věří ve volební výsledek LEV 21 někde mezi šesti až osmi procenty hlasů. Ve volbách povede pražskou kandidátku, protože podle něj se volby budou rozhodovat v Praze. Mluvil o tom v rozhovoru pro MF Dnes.

Opálený Paroubek přiznal v rozhovoru s Tachecí jeden svůj omyl. Týká se Zemana
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Šéf strany LEV 21 Jiří Paroubek odpovídal na otázky Barboře Tachecí. Redaktorka ve svém pravidelném sloupku, ve kterém hodnotí svůj osobní dojem z rozhovoru s daným hostem, popsala Paroubka jako opáleného, uvolněného a nestresovaného. Přesto Tachecí píše, že Jiří Paroubek zůstal stejný jako dříve. „Po přepisu jsem nejvíc vyhazovala slůvko 'já'. Paroubek je stále nejzkušenější, nejprofesionálnější, nejschopnější a nejúspěšnější a potřebuje už jen peníze a atraktivní lidi na kandidátky a pak tu drobnost, aby si voliči všimli. A když si nevšimnou – nebude to chyba Jiřího Paroubka,“ popisuje své dojmy z lídra Paroubka Tachecí.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Paroubek otevřeně v rozhovoru pro MF Dnes mluvil o tom, že pro LEV 21 nejsou předčasné volby optimální. Prý by potřebovali více času. Těžko se však sněmovna podle Paroubka může stavět proti vůli voličů.

Jiří Paroubek si věří a předpokládá, že volební výsledek LEV 21 se bude pohybovat někde mezi 6 – 8 procenty. Ovšem pokud prý budou peníze a podaří se získat ještě dvě nebo tři zajímavé osobnosti na kandidátku.

Předseda LEV 21 prozradil, že bude lídrem v Praze, nikoli Ústí nad Labem. „Praha, to je bojiště, kde se bude rozhodovat o výsledcích těchto voleb,“ myslí si Paroubek. Podle svých vlastních slov si vůbec nepřipouští, že by ve volbách LEV 21 neuspěla. „Pokud budeme zajištěni finančně a personálně, nemůže to skončit špatně,“ je přesvědčen Paroubek.

Teď je prostor pro tvrdou práci

V deníku MF Dnes také Paroubek říká, že prý nesní o návratu na vrchol, protože teď je třeba tvrdě pracovat. „Ale já se vždycky rád pohybuji v reálných cílech. A teď je reálné, aby se naše strana probojovala do Poslanecké sněmovny a aby sehrála roli určitého korektora budoucí levostředové koalice.“

K osobě prezidenta Jiří Paroubek uvedl, že Miloše Zemana neměl v prvním kole podporovat. „V prvním kole jsme měli určitě postupovat jinak a volit někoho jiného. Ta osobnost tam byla, jen jsme ji neznali. Pan profesor Franz. Je to geniální umělec a dneska bychom asi byli dál,“ myslí si Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…