Opozice chce odstoupení starosty Chebu kvůli obvinění v kauze ROP Severozápad

27.12.2016 19:44

Chebské zastupitelstvo se bude zabývat obviněním, kterému v kauze ROP Severozápad čelí starosta města Petr Navrátil (zvolen za ČSSD). Opozice shromáždila dostatek podpisů, takže starosta by měl zastupitelstvo svolat, opoziční zastupitelé ho tam chtějí vyzvat k odchodu. Navrátil, který kvůli obvinění pozastavil své členství v ČSSD, výzvy k rezignaci na funkci starosty dosud odmítal. Na středu svolal Navrátil tiskovou konferenci.

Opozice chce odstoupení starosty Chebu kvůli obvinění v kauze ROP Severozápad
Foto: www.nuts2severozapad.cz
Popisek: ROP Severozápad - logo

ČTK o požadavku opozičních zastupitelů informoval Václav Jakl (Svobodní). „Dalo se dohromady 11 podpisů, které podle zákona stačí na to, aby starosta musel svolat zastupitelstvo na přání zastupitelů. Podle nás to, že v čele radnice je obviněný starosta, kazí dobrou pověst města,“ uvedl Jakl.

Na posledním řádném jednání zastupitelstva Navrátil jen krátce přečetl své prohlášení

Navrátil byl obviněn spolu s dalšími 23 lidmi kvůli údajné manipulaci s projekty v Regionálním operačním programu Severozápad. Starosta již dříve uvedl, že je nevinen. A protože se obvinění nijak netýká města a navíc se vztahuje na období, kdy ještě na chebské radnici nepůsobil, zatím podle svých prohlášení nechce z funkce starosty odstoupit.

Podle Jakla, který sám býval starostou Chebu, ale setrvání Navrátila ve funkci pověsti města škodí. „Když jsem byl starostou Chebu, dával jsem si velký pozor, abych se do něčeho nezapletl. I proto, že by to škodilo městu,“ řekl ČTK.

Na posledním řádném jednání zastupitelstva Navrátil jen krátce přečetl své prohlášení o tom, že obvinění s městem nesouvisí. Několik opozičních zastupitelů sice požadovalo zásadnější reakci, ale ta nepřišla.

Jak ale připomněl Jakl, opozice nemá sama dost hlasů na odvolání starosty. Museli by se připojit zastupitelé z koaličních stran, tedy z ANO, KSČM nebo samotné ČSSD. Mimo koalici jsou v Chebu Strana svobodných občanů, Volba pro město a ALTERNATIVA, Koalice pro Cheb a Sdružení ODS a nezávislých kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…