Opravdu ošklivá debata. Hillary Clintonová a Donald Trump na sebe v TV tahali kdeco

10.10.2016 7:35

V noci na dnešek proběhla už druhá televizní debata Donalda Trumpa a Hillary Clintonové. Komentátoři ji považují za jednu z nejošklivějších debat v historii, píše server iDnes.cz.

Opravdu ošklivá debata. Hillary Clintonová a Donald Trump na sebe v TV tahali kdeco
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Jak server uvádí, kandidáti vešli na pódium s úsměvem, ale na úvod si ani nepodali ruce. Debatu poté zahájili moderátoři Anderson Cooper z televize CNN a jeho kolegyně Martha Raddatzová z kanálu ABC News v prostorách Washingtonovy univerzity v St. Louis. Na úvod znovu zopakovali, že oni budou dávat jen rozšiřující otázky, hlavní témata určí diváci v sále a na internetu.

Celý text je ZDE

Jak server dále píše, záhy tak začala vášnivá debata týkající se nahrávky z roku 2005, ve které Trump urážel ženy. Podle Clintonové nahrávka ukazuje, kým Trump skutečně je a proč tak není vhodným kandidátem na úřad prezidenta Spojených států. Trump se znovu omluvil s tím, že není hrdý na to, co řekl, ale že šlo jen o „debatu z šatny“. Zároveň obratem zaútočil na manžela své rivalky, exprezidenta Billa Clintona. „Moje jsou slova, ale jeho jsou činy,“ řekl Trump a poukazoval na obvinění ze znásilnění či sexuálních návrhů, která byla v minulosti proti Clintonovi vznesena. Trump se sešel s ženami, které tato obvinění vznesly, a pozval je na debatu. Při diskuzi tak seděly přímo v sále.

Debata se poté stočila k e-mailové kauze Clintonové, píše dále server. Trump slíbil, že Clintonovou jako prezident požene k odpovědnosti za používání soukromé e-mailové adresy k pracovní korespondenci v době, kdy byla ministryní zahraničí. Trump uvedl, že jako prezident pověří zvláštního žalobce, který kauzu prověří. „Je strašně dobře, že někdo s temperamentem Donalda Trumpa v téhle zemi nerozhoduje,“ cituje server Clintonovou. To Trumpa strhlo k k dalšímu plamennému útoku: „Protože to byste byla ve vězení,“ řekl. Podle něj Clintonová svým chováním ohrozila národní bezpečnost.

Bývalá ministryně zahraničí sice přiznala, že používání soukromého e-mailu byla chyba, ale zdůraznila, že neexistují důkazy, že by její používání osobního e-mailu vedlo k úniku tajných informací z ministerstva. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) Clintonovou za zacházení s tajnými informacemi v červenci jen pokáral. „Beru tajné materiály velice vážně,“ dodala v debatě Clintonová.

Demokratická kandidátka v debatě také obvinila Trumpa, že se spolčuje s Ruskem a podílel se na hackerském útoku na Demokratickou stranu. „Možná, že je to proto, že Putina chválí, možná proto, že souhlasí s většinou věcí, které Putin zamýšlí, možná jen chce s Moskvou dělat obchody. Já jeho důvody neznám,“ řekla Clintonová a pobídla Trumpa, aby zveřejnil své daňové přiznání a odtajnil tak všechny své finanční vazby a vztahy. „Já Putina neznám,“ odvětil Trump s tím, že nikdy během kampaně nespolupracoval s ruskou vládou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…