Ostrá kanonáda proti ČT přímo v Senátu: Fixlují s čísly, vytváří falešný dojem plurality a objektivity...

11.04.2017 15:13

Česká televize v rámci svého rozpočtu fixluje s čísly a k tomu ve svém zpravodajství vytváří falešný dojem plurality a objektivity. Zaznělo to v úterý na půdě Senátu v rámci konference Role České televize v naší společnosti. Na akci vystoupil mluvří Hradu Jiří Ovčáček, ekonom Radek Žádník či mediální analytik Petr Žantovský.

Ostrá kanonáda proti ČT přímo v Senátu: Fixlují s čísly, vytváří falešný dojem plurality a objektivity...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí Jiří Ovčáček a senátor Jan Veleba v Senátu na konferenci o ČT

ČT je podle prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka napojena na skupinu tzv. liberální moderní levice. Občas prý bývá zmiňováno, že veřejnoprávní televize slouží zájmům TOP 09, ale to prý není zcela přesné.

„Moderní liberální levičáci“, na které je podle Ovčáčka zpravodajství České televize napojeno, se prý nachází ve všech politických stranách. Ve své produkci pak ČT dle mluvčího vytváří falešný dojem plurality a objektivity. „Někdy zaznívá, že se ČT nesmí kritizovat. Já si ale myslím, že je důležité, aby konference tohoto typu nastavovaly veřejnoprávní televizi zrcadlo a ČT slyšela kritický názor na svoji práci,“ řekl Ovčáček.

Kromě toho prý veřejnoprávní Česká televize v posledních letech fixluje s čísly. Podle ekonoma Radka Žádníka byl její rozpočet v minulých letech fakticky v mínusu, nakonec ale skončil vždy přesně na nule. Schodek rozpočtu byl podle něho vyrovnán z fondu, kde byly přebytky z dřívějška.

„Hospodaření České televize je zjevně deficitní,“ sdělil jednoznačně ekonom. Televize prý vytvářela přebytky rozpočtu do toku 2011, ze kterých v současné době žije a vyrovnává s nimi deficity svých rozpočtů, aby ve výsledku neskončila v mínusu. Rozpočet ČT dorovnává a nakonec vykáže čistou nulu.

Konferenci Role České televize v naší společnosti v Senátu pořádá Klub nezávislých senátorů, který vede předseda Strany práv občanů Jan Veleba. Mezi vystupujícími jsou kromě Ovčáčka a Žádníka třeba mediální analytik Petr Žantovský, bezpečnostní expert Jan Schneider, šéf Asociace nezávislých médií Stanislav Novotný, politolog Zdeněk Zbořil, právník Zdeněk Koudelka nebo publicista Petr Štěpánek. Zástupci ČT byli podle Veleby pozváni, ale nikdo účast nepotvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…