Osud české demokracie závisí na Sobotkovi, vzkazuje Bohumil Pečinka. Jinak prý předá zemi oligarchům

10.06.2016 21:43

Komentátor týdeníku Reflex Bohumil Pečinka sděluje premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), že před ním stojí v podstatě nejdůležitější rozhodnutí jeho politického života. Buď uhájí standardní demokracii s politiky, kteří jsou občas omylní, nebo ustoupí koalici údajně neomylných bojovníků proti korupci v čele s oligarchou Andrejem Babišem (ANO). Závisí na tom prý další osud České republiky.

Osud české demokracie závisí na Sobotkovi, vzkazuje Bohumil Pečinka. Jinak prý předá zemi oligarchům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

V roce 2012 se utvořila koalice bojovníků proti korupci. Spojili se policisté, státní zástupci, protikorupční aktivisté a miliardář Andrej Babiš (ANO) a pokusili se změnit poměry v této zemi. Následně udělala policie zátah na Úřadu vlády, dala světu vědět o velké akci a přišly předčasné volby. Není bez zajímavosti, že ani tři roky po slavném zásahu na Úřadu vlády se nepotvrdilo v podstatě nic, co členové zmíněné koalice Robert Šlachta a Ivo Ištvan tvrdili.

Mohlo by se zdát, že se protikorupční aliance rozvolnila, ale rozruch kolem Roberta Šlachty je přiměl opět semknout řady. „Když se v Lidových novinách objevily aktivistické články na téma ‚Zachraňte plukovníka Šlachtu‘, tak se místy rozhádaná ‚koalice nových pořádků‘ opět prudce semkla. Její jednotliví reprezentanti dnes tvrdě tlačí na premiéra Sobotku, aby ministru vnitra Chovancovi dal příkaz, aby reorganizaci stáhl. Před Sobotkou je tak nejtěžší rozhodování jeho kariéry. Z jeho volby se odvine zítřejší podoba české politiky,“ napsal Pečinka pro server E15.cz.

Celý text najdete zde.

Napříště nám mohou vládnout standardně zvolení politici, které si sami vybereme. Jsou to lidé jako my, tedy lidé chybující. Ale pořád to jsou demokraticky zvolení politici, kteří ctí základní demokratické principy. To je jedna možnost. Bohužel nám ale mohou vládnout také státní zástupci a protikorupční aktivisté, kteří stojí v jednom šiku s Andrejem Babišem, kteří sami sebe považují v podstatě za neomylné.

Pakliže Bohuslav Sobotka ustoupí, docílí jen toho, že se bude napříště v politických stranách a koaličních trojkách rozhodovat o policejních funkcionářích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …