Ovčáček: Odchod? Reakce Němcové a dalších mi přišla prudká

13.03.2018 12:38

Svou pravidelnou tiskovou konferenci uspořádal dnes hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Pohovořil mimo jiné o inauguraci hlavy státu, ale také o setkání prezidenta Miloše Zemana s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO).

Ovčáček: Odchod? Reakce Němcové a dalších mi přišla prudká
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

Ovčáček na své dnešní tiskové konferenci pohovořil o programu prezidenta Miloše Zemana v nadcházejících hodinách a dnech. Zmínil například setkání s ukrajinským historikem Igorem Kozlovským, setkání s velvyslanci i zítřejší koncert u příležitosti slavnostní inaugurace Miloše Zemana. 

„Vystoupí Helena Vondráčková, Václav Neckář i Michal David,“ sdělil Ovčáček s tím, že jde o poděkování hlavy státu svým přátelům a podporovatelům.

 

První novinářský dotaz pak směřoval k vydání hackera Jevgenije Nikulina. „Zachováváme v tomto směru diplomatickou zdrženlivost, jak je zcela standardní ve vyspělém světě,“ sdělil Ovčáček.

Řeč přišla i na razii na vrchním soudu. Zde Ovčáček poznamenal, že bližší informace o zadržení soudce Ivana Elischera nemá. „Odkazuji na příslušný policejní útvar,“ podotkl hradní mluvčí.

Tisková konference ke zhlédnutí ZDE.

Další dotaz pak směřoval k Andreji Babišovi (ANO) a schůzce s hlavou státu. „Předpokládám, že příští týden se uskuteční přátelská večeře pana prezidenta s panem premiérem,“ řekl Ovčáček. 

Závěrem se pak Ovčáček vyjádřil k inauguraci Miloše Zemana a k otázce čínského poradce. „Odmítám, že by pan prezident na někoho útočil, nebo že by útočil na svobodu slova. Pan prezident jen upozornil na některé skutečnosti, jako je například Zdeněk Bakala,“ poznamenal Ovčáček k inauguraci s tím, že reakce některých odcházejících poslanců a senátorů mu přišla příliš prudká. 

„Co se týče čínského poradce, počkáme na oficiální potvzrení,“ dodal Ovčáček k otázce poradce a předsedy představenstva CEFC China Energy Jie Ťien-minga. Ten byl podle všeho zadržen, CEFC ani čínské úřady však dosud zatčení vlivného byznysmena nepotvrdily. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…