Ovčáčku, blbečku, zavři už klapačku. Písnička, ke které radši nic nedodáváme

17.03.2015 14:52

Na řadu dní trvající, a zatím neúspěšné hledání údajného článku prvorepublikového předního žurnalisty Ferdinanda Peroutky „Hitler je gentleman“ hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem reagoval neznámý recesista. Ten na serveru youtube.com zveřejnil posměšný popěvek, který si z této Ovčáčkovy činnosti tropí legraci.

Ovčáčku, blbečku, zavři už klapačku. Písnička, ke které radši nic nedodáváme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Popěvek je podkreslován střídavě melodií dětské písničky Ovčáci čtveráci, skladbou světového hudebního velikána Ludwiga van Beethovena Óda na radost, v závěru zazní také několik tónů Malé noční hudby Wolfganga Amadea Mozarta.

Celou záležitost odstartovalo vyjádření Miloše Zemana, který uvedl, že přední prvorepublikový novinář Ferdinand Peroutka, kterého si jinak váží, v době před druhou světovou válkou napsal článek s titulkem „Hitler je gentleman“, který měl být otištěn v časopise Přítomnost. Přestože se z řad novinářů i odborníků ozývaly hlasy, že takový článek nikdy nevyšel, prezident si trval na svém, že jej kdesi zhruba před třiceti lety četl.

Nakonec dostal úkol najít zmíněný článek prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, dosud však v tomto hledání nebyl úspěšný.

Text posměšné písně, která se objevila na internetu: „Ovčáčku, čtveráčku, ty jsi zase našel, ty jsi zase našel, prdlačku. Nech to bejt, Ovčáčku, ani v naší zemi nenajdeš, co není, blbečku Jiříčku Ovčáčku, už zavři klapačku.

Celý popěvek je ZDE

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…