Ožrala zlodějský! Kalousek neuspěl s žalobou na Babiše. A znovu spustil o lžích, kterým prý čelí

28.07.2021 16:16

Okresní soud pro Prahu-západ dnes rozhodl, že šéf hnutí ANO a současný premiér Andrej Babiš (ANO) se nemusí omlouvat Miroslavu Kalouskovi za to, že o něm ve Sněmovně v roce 2018 prohlásil, že „zabil lidi cez padáky“. „Zbabělec se omluvit neumí,“ reagoval na to Kalousek. S největší pravděpodobností se odvolá.

Ožrala zlodějský! Kalousek neuspěl s žalobou na Babiše. A znovu spustil o lžích, kterým prý čelí
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý poslanec TOP09 Miroslav Kalousek

Občan Miroslav Kalousek se omluvy od premiéra Andreje Babiše nedočká. Alespoň zatím ne. Domáhal se po Babišovi omluvy za výrok pronesený na půdě Sněmovny v roce 2018, kdy Babiš o Kalouskovi řekl, že „zabil lidi cez padáky“. Informuje o tom server Novinky.cz. Stejně tak se Babiš nemusí omlouvat Kalouskovi za výrok, že „rozkradl Ministerstvo obrany“, ani za to, že ho nazval „ožralou“ a „zlodějem zlodějským“.

Verdikt v současné době není pravomocný, Kalousek se proti němu s největší pravděpodobností odvolá. „Ten výrok je sprostá pomluva. Dokázal jsem ji odpustit každému, kdo se časem za její šíření omluvil. Po zbabělci, který se omlouvat neumí, by měl člověk požadovat slušnost soudní cestou. A pokud to soud tak nevidí, je to asi tak všechno, co se s tím dá dělat,“ řekl Kalousek.

Podle jeho slov Babiš v Poslanecké sněmovně evidentně lhal. „Jestli se za to musí, nebo nemusí omlouvat, na to mají soudy evidentně různé názory,“ podotkl Kalousek. Soud už totiž jednou jeho žalobě vyhověl a nařídil Babišovi se za jeho slova omluvit. Letos v únoru však Krajský soud v Praze rozhodnutí zrušil a vrátil případ k dalšímu projednání. 

Pánové si toho od roku 2013, kdy se sešli ve Sněmovně, řekli opravdu hodně. Vzájemně k sobě byli velmi kritičtí, mírně řečeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…