Padne další facka? Hutka přitvrdil. Ptá se Procházkové, jak na to. Jde o řeči o StB. Pomluvy? Vyšlo to v den soudu

22.01.2020 19:48

Jaroslav Hutka na svém Facebooku reaguje na článek serveru Aeronet, podle něhož mohl dlouhodobě spolupracovat s StB. Podle zpěváka je to jen „zmatený žvást plný polopravd a úplných výmyslů“. Hutka upozorňuje také na to, že článek vyšel přesně v den, kdy probíhalo soudní stání mezi ním a Karlem Srpem, které se také týkalo možné spolupráce s StB. Hutka totiž Srpa označil za komunistického udavače a ten ho žaluje za pomluvu.

Padne další facka? Hutka přitvrdil. Ptá se Procházkové, jak na to. Jde o řeči o StB. Pomluvy? Vyšlo to v den soudu
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Jaroslav Hutka

Server Aeronet přišel s informací, že z anonymních tajných zdrojů získal kopie utajovaného dokumentu, který poukazuje na spolupráci Jaroslava Hutky s StB. Mohl se prý podílet na infiltraci disidentů a emigrantů v západních zemích, píše Aeronet o Hutkovi, který emigroval v roce 1978. Aeronet také signatáře Charty 77 vykresluje jako zneuznaného umělce, který neměl se skutečným disentem nic společného.

Anketa

Měl by být člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka odvolán Poslaneckou sněmovnou?

98%
2%
hlasovalo: 20508 lidí

„Začal jsem si pozvolna připadat jako sirotek, protože všechny hnojomety a žumpy si mě přestaly všímat. Něco dělám špatně, napadalo mě sebekriticky, ale není to pravda. Dnes, po dalším stání s Karlem Srpem, na mne udeřil Aeronet tak mohutně, že zem se otřásla,“ reagoval skoro pobaveně Hutka a celý článek označil za dlouhý a zmatený.

„Ke čtení to moc není, ale je zde názorně vidět, jakým způsobem matlají polopravdy a úplné výmysly do jakoby skandálních objevů. Z tohoto zdroje čtu a zveřejňuji něco poprvé v životě a naposledy, tedy se omlouvám za znečištění,“ poznamenal a na závěr svého příspěvku vyzval novinářku Petru Procházkovou, aby mu poradila, jak na takové chování reagovat.

Procházková loni v listopadu udeřila redaktora dezinformačního webu Sputnik. Podobnou pověst má i server Aeronet, který BIS v roce 2014 označila za zdroj nebezpečné ruské propagandy.

Soudní stání v případu Srp versus Hutka se týká Hutkova vyjádření na Facebooku, kdy před třemi lety označil Srpa za udavače. Bylo to v reakci na snahu prezidenta Miloše Zemana jmenovat Srpa do etické komise a na základě zpráv historiků Miroslava Vodrážky a Petra Blažka z Ústavu pro studium totalitních režimů, podle kterých měl Karel Srp podat až na tři stovky hlášení StB. Srp nařčení odmítá a Hutku zažaloval za pomluvu. Soudní stání bylo odročeno na začátek dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…