Paggio se kvůli LIDEM cítí jako lhář. Přesto ji považuje za nejlepší stranu

05.01.2013 11:20

Viktor Paggio se rozhodl rezignovat na funkci místopředsedy strany LIDEM kvůli rozhodnutí předsednictva strany pokračovat v jednání s koaličními partnery. Sám Paggio se nyní před veřejnosti cítí jako lhář. Ze strany však neodchází, LIDEM stále považuje za nejlepší stranu ve sněmovně.

Paggio se kvůli LIDEM cítí jako lhář. Přesto ji považuje za nejlepší stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exposlanec Viktor Paggio

„Upřímně řečeno, je to průšvih,“ míní Paggio k pokračování v jednání s koalicí s tím, že o své rezignaci měl jasno již před začátkem jednání strany. Má s tím totiž osobní problém.

Před Vánoci dával rozhovory ke konci trojkoalice, což se zatím nestalo. „Já jsem tak veřejnosti skrze novináře de facto lhal,“ vysvětluje svou rezignaci Lidovým novinám Paggio. Přesto je LIDEM pro poslance stále nejlepší stranou ve sněmovně, a tak zůstal dál členem strany i poslancem. Rozpor v tom nevidí.

Chleba se lámal, mně zůstala patka

Sám na jednání strany přišel s návrhem potvrdit konec trojkoalice. Místo toho by radši podporoval menšinovou vládu ODS a TOP09. Byť jeho názory mezi kolegy rezonovaly, nakonec neuspěl. „Jde o to, že se chleba láme při hlasování. Chleba se rozlomil a mně zůstala v ruce patka,“ popisuje jednání LIDEM s tím, že nehrozí ani podobné štěpení strany jako ve Věcech veřejných. „LIDEM se posouvají ke koaliční dohodě,“ dodává Paggio pro Lidové noviny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle

19:45 Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle

Česko zažívá hokejovou euforii. Po 14 letech si naši hokejisté zahrají na mistrovství světa o zlato.…