Pálení Koránu: Tak přeci jen i v Čechách bude popotahování

23.02.2017 6:45

Slovenka Adriana Meleková na konci loňského roku počurala a zapálila Korán. Natočila se přitom na video, které teď koluje po internetu. Zajímá se o ni slovenská policie. Na podporu této mladé ženy byl Korán pálen i v Česku, kupříkladu v Praze ve Stromovce. Právě na toto setkání si teď posvítí policie.

Pálení Koránu: Tak přeci jen i v Čechách bude popotahování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Fungl nové české vydání Koránu

20. února bylo v pražské Stromovce živo. Pustily se tam do sebe dvě skupiny lidí. Skupinu „paličů Koránu“ organizovala Klára Fürstová. Odpůrce pálení Koránu vedl evangelický farář Mikuláš Vymětal. Právě ten skupině kolem Fürstové sdělil, že nemají své „pálení Koránu“ řádě nahlášené. Fürstová měla za to, že jde o soukromou akci, kterou není třeba nahlašovat.

Další informace o akci naleznete zde.

A právě kvůli tomu teď pražskou akci řeší policie. „Neřešili jsme nic zásadního, nic protiprávního vyjma toho, že budeme oslovovat organizátorku toho pálení pro podezření o porušení shromažďovacího práva. Akce nebyla oznámena úředníkům pražského magistrátu,“ sdělil Aktuálně.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Celý článek naleznete zde.

Jenže tím to zdaleka nekončí. Někdo na „paliče Koránu“ navíc podal trestní oznámení, takže policie celou akci důkladně prověří. Obdobná akce se ovšem konala také ve Zlíně, v Pardubicích a Příbrami. Přesněji řečeno, v Příbrami se o spálení Koránu pokoušel jeden člověk.  

Slovenka Adriana Meleková kromě pálení Koránu ve svém videu vyhrožovala muslimům „likvidací“ a v tuto chvíli jí hrozí až šest let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…