Pane Hermane, máte svědomí, zajímal se čtenář. Ministr mu místo odpovědi poděkoval

12.11.2016 19:08

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman usedl k počítači a začal odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevyhnul se ani velmi ostrým dotazům a zareagoval i na ironické poznámky. Odepsal mimo jiné na otázku, zda má svědomí.

Pane Hermane, máte svědomí, zajímal se čtenář. Ministr mu místo odpovědi poděkoval
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman s předsedou STAN Petrem Gazdíkem na oslavách 28. října v "podhradí"

Mezi čtenáři serveru ParlamentníListy.cz pravděpodobně stále rezonuje Hermanova návštěva na sjezdu sudetských Němců, kde člen české vlády oslovil vysídlence či jejich potomky a omluvil se za divoký poválečný odsun z Československa.

„Vážený pane Hermane, uvědomujete si, že Vaším neustálým nadbíháním Němcům a převracením historie pouze štvete národy proti sobě. Jak se můžete s čistým svědomím omlouvat za nějaké údajné vraždy odsunutých Němců? Víte měl jsem dědu, který válku zažil a do smrti jeho požehnaného věku 82 let to Němcům nikdy neodpustil. Uvědomujete si, že zvěrstva páchali především oni! Že je k tomu nikdo nenutil a že se nemohli divit těmto následkům... víte kdyby Vám před očima zabil někdo půl rodiny, vraždil byste taky... Nejste člověk oprávněný takovýchto prohlášení. Uvědomte si, že mluvíte za národ, ale v přesně opačném gardu. Měl byste odejít. Každý kdo si neplní pracovní povinnosti, v práci končí!“ spustil zostra na ministra kultury pan Václav Bílina.

Herman poděkoval občanovi za vyjádření názoru. Herman v minulosti nejednou opakoval, že nesmíme na to tyto hrůzy zapomínat, ale musíme umět i odpouštět.

Nejeden dotaz se týkal i kauzy Hermanova strýce Jiřího Bradyho, jenž měl údajně dostat státní vyznamenání z rukou prezidenta republiky, ale nakonec na to nedšlo, jelikož se jeho synovec setkal s duchovním vůdcem dalajlámou. Herman po celou dobu trvání této kauzy trvá na tom, že mluví čistou pravdu. Potvrdil, že sepsal dopis, v němž podpořil nominaci svého strýce na státní vyznamenání. Na nominaci se shodla Poslanecká sněmovna a k sepsání dopisu prý Hermana vyzval šéf hradního protokolu Jindřich Forejt.

Další otázky a odpovědi najdete zde

Nevyhnul se ani dotazům čtenářů, kteří se dovolávali listopadového průzkumu agentury SANEP, z něhož plyne, že je hned po končícím ministru pro lidská práva nejméně důvěryhodným ministrem vlády. Není tedy čas rezignovat na svou funkci?

Na podobné otázky Herman odpověděl, že se snaží svůj mandát vykonávat v souladu se svým svědomím a tak, aby zároveň vyšel vstříc svým voličům. Ačkoli si cení různých dotazů a poznatků ke své práci, nakonec se bude zodpovídat právě svým voličům a ti ve volbách dostanou možnost zhodnotit jeho práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…