Pane Orbáne, staňte se britským premiérem. Jste jediný rozumný, prosí server

12.09.2015 9:59

Gerald Warner na internetovém serveru Breitbart.com chválí maďarského premiéra Viktora Orbána a považuje jej za osamocený hlas rozumu. Kdyby prý bylo možné angažovat premiéry stejně jako fotbalisty, Velká Británie by zcela jistě „koupila“ právě Orbána.

Pane Orbáne, staňte se britským premiérem. Jste jediný rozumný, prosí server
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„To, co se nyní děje před našima očima, může mít pro Evropu zničující důsledky. Reakce Evropy je šílená. Je třeba si přiznat, že za současnou neutěšenou situaci nese hlavní zodpovědnost Evropská unie a její naprosto nesmyslná přistěhovalecká politika,“ cituje Warner vyjádření maďarského premiéra a konstatuje, že jde o první pravdivý komentář, který jsme slyšeli od evropského politika. „Přicházejí k nám lidé s naprosto odlišnou kulturou a náboženstvím. Většina z nich nejsou křesťané, ale muslimové. To je velmi důležité si říci, protože evropská kultura vychází z křesťanství. Není znepokojující, že evropští křesťané nejsou schopni zachovat Evropu křesťanskou? Neexistuje přitom jiná alternativa a my máme jedinou možnost, která spočívá v ochraně našich hranic,“ přidává Warner další úryvek z Orbánova projevu.

Jak ovšem Warner glosuje, obrana křesťanství představuje pro multikulturalisty z Bruselu tabu. „Jediným cílem těchto zastánců politické korektnosti, kteří podporují masovou imigraci, je zbavit Evropu jejích křesťanských kořenů. Orbán a jeho strana Fidesz jsou cílem kritiky a démonizace ze strany evropské marxistické levice od té doby, co má země novou ústavu. Maďarsko následně odsoudily Hillary Clintonová, deník New York Times, OSN a bruselská kleptokracie. To je jasné znamení, že Maďaři dělají správnou věc,“ konstatuje ironicky Warner. Maďarsko podle jeho názoru čelí invazi, v rámci které se do země letos dostalo téměř 170 000 běženců. „A Hollande má tu drzost se Maďarů ptát, jestli už zapomněli, jak vlídně bylo přijato do EU. Nejspíš on sám zapomněl, jak bylo Maďarsko ponecháno napospas SSSR po roce 1945 a také v roce 1956,“ připomíná Warner.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Podle Warnera má premiér Orbán pravdu i v tom, když považuje mohutnou migrační vlnu za především německý problém. „Před sedmdesáti lety Německo zdevastovalo Evropu. Nyní chce skrze omračující gesto ukázat, že rasismus dávno zapudilo, a chce tak Evropu zničit podruhé,“ kritizuje Warner německé politiky a pozastavuje se také nad činností médií. „Média se ponořila do nejzazších hlubin cynismu a lží. Zneužila mrtvolku tříletého syrského chlapce, aby usnadnila invazi ekonomických migrantů. Většina z nich nejsou žádní zoufalci, ale agresivní mladí muži. Kdyby na tom byli tak zle, proč by chtěli opustit Maďarsko? Zoufalí lidé by rozhodně z vlaků nevyhazovali jídlo a pití na maďarskou policii. Někteří z nich jsou bohatší než chudí Maďaři,“ argumentuje Warner.

„Kde jsou skuteční křesťanští uprchlíci z Iráku a Sýrie, kterým hrozí od Islámského státu největší nebezpečí? Kdy jsme naposledy v médiích viděli křesťanskou uprchlickou rodinu? Nebo snad nosí syrské křesťanky hidžáb? Kdybychom do Evropy nepřivezli osm milionů zbytečných přistěhovalců, měli bychom spoustu místa pro křesťany, kteří se nacházejí v bezprostředním ohrožení života. To by byla skutečně potřebná humanitární politika. Přijmout křesťany, jako to udělali např. na Kypru, a muslimy poslat bohatým islámským státům, jako jsou Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty a Katar. Jestli Islámský stát ohrožuje šíitské muslimy, Írán se o ně jistě postará,“ poukazuje Warner.

Warner dále navrhuje desetileté moratorium na veškeré přistěhovalectví. „Evropa čelí děsivé migrační vlně, jež nemá v historii obdoby. Celkem šedesát milionů lidí je na cestě na evropský kontinent. Patnáct milionů z nich pochází z Afriky. Co na to naši evropští političtí lídři? Evropské unii nevládnou muži, ale rosolovité třasořitky. Britský premiér Cameron se zavázal snížit počet přistěhovalců ve Velké Británii na pár desítek tisíc ročně. Podle statistiky však imigrace dosáhla od loňského března do března 2015 rekordní úrovně 636 000. Nyní pozval do země dalších 20 000 syrských uprchlíků. Uvědomují si vůbec Maďaři, jaké mají štěstí, že jejich bezpečnost a kulturu nyní hájí muž, jako je Viktor Orbán? Pokud by bylo možné angažovat premiéry jako fotbalisty, Velká Británie by zcela jistě sáhla právě po Orbánovi,“ má jasno Warner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…