Pane řediteli Dvořáku, odstupte. Internetem letí petice kvůli prezidentské cenzuře

29.11.2014 15:05

Nespokojenost s tím, jak Česká televize plní své poslání pravdivě, vyváženě a objektivně informovat, neustále sílí. Lidé se spojují na internetu a kvůli poslednímu „průšvihu“ ČT vznikla nová petice. Za prokazatelnou cenzuru projevu prezidenta republiky požaduje okamžité odstoupení jejího generálního ředitele Petra Dvořáka.

Pane řediteli Dvořáku, odstupte. Internetem letí petice kvůli prezidentské cenzuře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

V petici se píše, že Česká televize, kterou Petr Dvořák řídí už tři roky, se dopustila cenzury projevu prezidenta Miloše Zemana, když z něj vystřihla jméno kontroverzního miliardáře Zdeňka Bakaly.

„Cenzura ve státoprávní televizi je zcela skandální počin, pro který neexistuje omluva a který v nás, televizních divácích a plátcích daní, z nichž žijete, vyvolal zděšení,“ uvádějí autoři.

Celý text petice ZDE:

„My, televizní diváci, máme oprávněné obavy, že nešlo o jediný případ cenzury. K cílenému ovlivňování veřejného mínění skrze cenzory může docházet denně,“ píše se dále.

Vzhledem k tomu, že cenzura je podle petentů zcela neslučitelná s demokracií, která je základním principem této společnosti, žádají od Petra Dvořáka okamžitou rezignaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…