Pánek na Václavském náměstí: Kdyby se nedělo to, co se děje, tak by Národní třída a Albertov dnes patřili těm...

17.11.2017 19:44

Na pódium na Václavském náměstí dorazil také šéf Člověka v tísni Šimon Pánek. Zúčastnil se Koncertu pro budoucnost a řekl pár slov.

Pánek na Václavském náměstí: Kdyby se nedělo to, co se děje, tak by Národní třída a Albertov dnes patřili těm...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šimon Pánek

„Chtěl bych poděkovat organizátorům,“ řekl hned úvodem Pánek. „Kdyby se nedělo, co se děje, tak by možná Národní třída i Albertov patřily těm, u nichž se divím, že je hanba nefackuje, když se spojují se 17. listopadem,“ sdělil Pánek.

„Nepochybuji, že pravda a láska či demokracie i přes všechny potíže vyhraje. Chtěl bych mobilizovat vás teď, neboť cítím, že občanská společnost je připravena. Kvalita života, solidarita, humanismus začínají u menších věcí. Třeba u toho, že se zastaneme dětí v teplické základní škole. Že najdeme způsob, jak pomáhat romským dětem z vedlejší ulice,“ sdělil Pánek a vyzval také k tomu, aby se lidé postavili fake news. 

„Je nutné stavět se tomu hnusu, který otravuje společnost a protéká skrz sociální sítě,“ dodal. „Zkoušejme čelit tomu, co sociálními sítěmi hýbe a hluboce otravuje celou společnost,“ uzavřel Pánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…