Panika nad možným pádem vlády. V resortech se jedná o nových výnosných postech

03.11.2012 6:45

Možný pád vlády si uvědomují i některé resorty, a tak si například na ministerstvu zahraničí někteří vedoucí pracovníci snaží vyjednat lukrativní velvyslanecké posty. Podle Práva, které s informací přišlo, se tak děje pro případ, že by Nečasův kabinet opravdu skončil.

Panika nad možným pádem vlády. V resortech se jedná o nových výnosných postech
Foto: portalfnewsgood.eu
Popisek: Česká ambasáda, ilustrační foto

Jenže mezi Pražským hradem a Černínským palácem nejsou zrovna dobré vztahy, což hraje ve jmenování nových postů zásadní roli. Bez prezidentského podpisu se nikdo velvyslancem nestane.

Proto se přemýšlí o tom, že by se některé posty daly získat výměnou za to, že ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP09) svolí se jmenováním některých lidí z Hradu.

Forejt do Vatikánu

Podle informací Práva se mluví o vedoucím hradního protokolu Jindřichu Forejtovi, jenž dlouhodobě usiloval o post ambasadora ve Vatikánu. Předseda TOP09 Schwarzenberg sice nedávno prodloužil zmíněnou funkci stávajícímu velvyslanci Pavlu Vošalíkovi, čímž Forejta postavil mimo hru, jenže nyní je vše jinak. Hledá se způsob, jak odblokovat jmenování nových velvyslanců, třeba právě Forejta.

Dále by se mohlo jednat o náměstka Tomáše Duba na velvyslanectví v Indii, v Rakousku chce působit Milena Vicenová. „Velký zájem je o post ambasadora v Británii, o který usiluje jak náměstek Vladimír Galuška, tak ředitelka kabinetu ministra Kateřina Weissová,“ míní pro deník zdroj s ministerstva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

19:20 „Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

Youtuber Starej fotr se vydal do ulice Politických vězňů v Praze, kde podle jeho slov sídlí klub KSČ…