Panuje strach: Putin nám zřejmě brzy ukáže, kdo je tady šéfem

12.08.2016 6:47

„Putin nám zřejmě brzy ukáže, kdo je tady šéfem,“ uvádí server Britské listy překládající The Guardian. Všímá si totiž údajné současné invaze na Krym, jež by Moskvě přinesla velký politický prospěch – poukázala by na slabost a neschopnost Západu.

Panuje strach: Putin nám zřejmě brzy ukáže, kdo je tady šéfem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Anketa

Doporučili byste Vladimiru Putinovi zaútočit na Ukrajinu?

10%
90%
hlasovalo: 4550 lidí

„Situace na Krymu vypadá nebezpečně. Ruská výzvědná služba FSB konstatovala ve středu, že na Krymu neutralizovala řadu útoků ozbrojených Ukrajinců. O několik minut poté obvinil Vladimír Putin kyjevskou prozápadní vládu, že si zvolila namísto míru teror. Rusko tajně přesunuje už delší dobu vojenská vozidla na Krym, který Putin anektoval na jaře roku 2014,“ seznamuje se situací server. Bývalý švédský premiér Carl Bildt tvrdí, že se Rusko připravuje k nové invazi. Ukrajina navíc dodává, že údajné spiknutí je čirým výmyslem FSB.

Zajímavé bezesporu je, že i předchozí invaze se odehrávaly během olympijských her. Invazie do Gruzie se uskutečnila v roce 2008 po Pekingu, invaze na Ukrajinu v roce 2014 po zimních olympijských hrách v Soči. 

Původní text ZDE.

„Letos v létě pro Putina hrají ještě další faktory. Prezidentské volby ochromují Spojené státy a republikánský kandidát Donald Trump naznačil, že jako americký prezident uzná ruskou anexi Krymu. Zdá se, že Trump moc netuší, kde vlastně Ukrajina je. Evropa je mezitím v chaosu v důsledku britského hlasování pro brexit a v důsledku pokračující uprchlické krize,“ poznamenává server. 

Možné jsou prý nyní tři scénáře – buď Putin bude žádat kvůli nejnovější krizi o zrušení sankcí, nebo připravuje omezenou vojenskou invazi na vytvoření bezpečnostního koridoru, či dokonce i něco většího. Spekulace se dotýkají například pozemního koridoru, který by spojil separatistický Doněck a Luhansk právě s Krymem. Hovořilo se i o myšlence Novoruska, jež by spojilo jižní regiony Ukrajiny a jihovýchodní regiony, kde se hovoří rusky.

„Pozemní koridor by byl atraktivním řešením dnešních problémů Krymu,“ dodává server s tím, že by toto jistě bylo také pomstou za skandál ohledně dopingu a za mezinárodní pokusy zakázat ruským atletům přístup na olympijské hry. „Putin bere sport velmi vážně. Zpráva organizace WADA o dopingovém programu ruské vlády byla prezentována v Rusku jako západní spiknutí. Putin nám zřejmě brzo ukáže, kdo je tady šéfem,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…