Papež František při tradičním Urbi et Orbi odsoudil krveprolití v Sýrii

25.12.2016 13:07

Je třeba, aby v Sýrii utichly zbraně a aby se mezinárodní společenství zaručilo, že v této zemi bude opět nastoleno občanské soužití, uvedl v tradičním proslovu Urbi et Orbi papež František. Výslovně zmínil utrpení ve městě Aleppo, kde podle papeže bylo prolito mnoho krve.

Papež František při tradičním Urbi et Orbi odsoudil krveprolití v Sýrii
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Pokoj popřál lidem žijícím ve svaté zemi, která je dle papeže milovaná Bohem. Vyjádřil přání, aby se Izraelcům a Palestincům podařilo překonat vzájemné rozepře a aby „nenávist a pomsta ustoupily vůli při společném vytváření budoucnosti“.

Aby našli svornost, popřál také obyvatelům Libye, Iráku, Jemenu a „různým oblastem Afriky, zejména Nigérie“, dále pak Demokratické republice Kongo či jižnímu Súdánu. Ve všech těchto státech by měli lidé upřednostňovat kulturu dialogu před pomstou.

K „uskutečnění přijatých závazků“ vyzval také ohledně východní Ukrajiny. Svornost popřál lidu Kolumbie, která má nakročeno k urovnání letité občanské války. „Kéž by podobnou odvahu měla i Venezuela,“ podotkl papež.

Pokoj popřál i těm, kteří trpí sociálními problémy, dětem, „zejména těm, které jsou připraveny o radosti dětství v důsledku hladu, válek a egoismu dospělých“. V závěru popřál pokoj na zemi všem lidem dobré vůle, kteří dnes trpělivě pracují v přesvědčení, že lepší svět je možný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…