Parkanové se zřejmě nikdo nezastane. Bude vydána

18.06.2012 21:27

Podle ankety časopisu Týden dojde nejspíše k vydání místopředsedkyně sněmovny Vlasty Parkanové k trestnímu stíhání. I když poslanci podle svých slov čekají na verdikt imunitního a mandátového výboru, většina z nich se netají tím, že v hlasování pro její vydání jim nic nebrání.

Parkanové se zřejmě nikdo nezastane. Bude vydána
Foto: top09.cz
Popisek: Vlasta Parkanová

Pro vydání se už vyslovily Věci veřejné, KSČM nebo ČSSD. Tím, kdo ještě nemá jasno, je například ministr zemědělství a poslanec za ODS Petr Bendl. "Pro mé rozhodování bude hrát roli důvěryhodnost americké společnosti, která dělala posudek, stanovisko mandátového a imunitního výboru a komentář paní místopředsedkyně parlamentu,” řekl Týdnu.

Hlavní slovo ale mají v mandátovém a imunitním výboru právě sociální demokraté, komunisté a VV – ti tam mají totiž většinu, tedy osm členů z patnácti. Podle informací Týdne ale vydání podporuje i většina členů ODS a také poslanci strany LIDEM. Poslanec z posledně jmenované strany, Viktor Paggio, poznamenal: “Pro mě startovací pozice je vydat. Mám prostě pocit, že ministři musí nést odpovědnost za svůj resort."

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…