ParlamentníListy.cz získaly stopadesátého tisícího registrovaného občana

25.09.2014 16:01

Ve čtvrtek 25. září získal server ParlamentníListy.cz svého stopadesátého tisícího registrovaného uživatele. Tato forma registrace uživatelům – voličům umožňuje přímou komunikaci s volenými zastupiteli a mnoho dalšího.

ParlamentníListy.cz získaly stopadesátého tisícího registrovaného občana
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

„Chtěl bych podotknout, že se jedná o registraci občanů, ne politiků. Našim registrovaným voličům v tomto případě nabízíme možnost komunikovat s volenými zastupiteli na všech úrovních, a to včetně prezidenta republiky Miloše Zemana,“ říká Jiří Čermák, produktový a technický ředitel serveru.

Doplňme, že prezident České republiky takto s občany komunikuje od ledna letošního roku. „Doposud pan prezident osobně zodpověděl více jak pět set dotazů našich čtenářů,“ říká Jiří Čermák.

  • Odpovědi si můžete přečíst ZDE

Poté, co se uživatel během necelých dvou minut zaregistruje, má možnost jak shora uvedené komunikace, tak může zároveň tyto politiky hodnotit, čímž vytváří jejich geomapu popularity. „Jedná se o unikátní prvek, který nikde jinde v České republice nenaleznete. Výsledná mapa vyjadřuje oblíbenost politiků v jednotlivých krajích s uvedením základních socio-demografických údajů, jako jsou pohlaví a věk,“ přibližuje Jiří Čermák.

Kromě toho může registrovaný uživatel serveru vyjádřit svou sympatii. Například Miloš Zeman má 10 762 sympatizantů a předseda Úsvitu Tomio Okamura 9932 sympatizantů. 

„Je neuvěřitelné, že počet registrovaných politiků ani uživatelů neklesá, ba naopak. Jen za dnešní dopoledne se k nám zaregistrovali například Vojtěch Němec, kandidát ANO v Českém Krumlově, Jana Míčková z politické strany DOMOV, Richard Kopáček, zastupitel na Praze 5 nebo Ing. Jaroslav Míth z ODS, lídr kandidátů ODS do zastupitelstva Městské části Praha 4,“ dodává ředitel ParlamentníchListů.cz Jan Holoubek.

reklama

autor: Lívia Ševčíková

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…