Paroubek kárá MF Dnes: Řekněte, jestli lže Kroupa nebo Kubice

22.07.2011 21:43

Server poslance Jiřího Paroubka Vaševěc.cz uveřejni otevřený dopis adresovaný šéfredaktorovi MF DNES Robertu Čásenskému. Zabývá se tam „lžikauzou“ Věry Jourové a souvislostí mezi jejím obviněním a reportáží Janka Kroupy z roku 2006.

Paroubek kárá MF Dnes: Řekněte, jestli lže Kroupa nebo Kubice

Kroupa se v roce 2006 zabýval kauzou Budišov. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, vedený tehdy Janem Kubicem, začal v stejný den, kdy byla odvysílána Kroupova reportáž v pořadu Na vlastní oči, Jourovou stíhat.

Paroubek se zabývá tím, že Kroupa tvrdí, že policie jeho nahrávky k dispozici v době začátku trestního stíhání neměla. „Pokud stojíte za Jankem Kroupou v tvrzení, že policie neměla před odvysíláním jeho první reportáže k dispozici jím pořízené nahrávky, jak je možné, že policie 11.10. 2006, tedy v den odvysílání první Kroupovy reportáže, zahájila stíhání osob, včetně Věry Jourové, které opřela o důkaz v podobě získaných nahrávek pořízených Jankem Kroupou v TV Nova?" argumentuje Paroubek.

VašeVěc: Janek Kroupa - Já v kauze Věry Jourové nelžu, to Kubiceho útvar 

Lže Kroupa, nebo byly důkazy falešné?

Protože byli všichni obvinění v kauze Budišov osvobozeni, Paroubek požaduje, aby MF DNES buď uznala, že Janek Kroupa je vinen, nebo aby se začala zabývat tím, že ÚOOZ falšoval důkazy.

„ A, pravda, byl to také Vámi vedený list, který získal hned dva dny po výslechu Věry Jourové od ÚOOZ celý výslechový protokol, který jste zveřejnili pouhý den před komunálními a senátními volbami v roce 2006," píše Paroubek. Jak je vidět, Kubice mu od těch prohraných voleb v roce 2006 stále nedá spát.

Čtěte více:
VašeVěc: Elitní novinář MF Dnes Janek Kroupa v kauze Věry Jourové lže! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

19:50 Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

„Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sděl…