Paroubek se brání: Benešová překonala i Ivana Langera

02.05.2012 13:00

Místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová ParlamentnímListům.cz v neděli řekla, že o účasti komunisty Vojtěcha Filipa na chomutovském mítinku ČSSD informoval deník Právo sám Jiří Paroubek. Ten ovšem v reakci tyto informace odmítá.

Paroubek se brání: Benešová překonala i Ivana Langera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna před hlasováním o důvěře vládě

"Místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová se opakovaně mýlí. S klidem by pak mohla kandidovat na titul největší lhářky v české politice. Až do dnešních dnů jsem byl přesvědčen, že bude jen velmi těžké překonat někdejšího ministra vnitra za ODS Ivana Langera, ale dnes je zřejmé, že Marie Benešová jej trumfuje," uvedl pro ParlamentníListy.cz Jiří Paroubek.

Ten zároveň vysvětluje, že těžko mohl informovat deník Právo, když "každý ví, že vztahy Jiřího Paroubka s deníkem Právo a jmenovitě s redaktorem Práva Jiřím Ovčáčkem jsou mírně řečeno velmi chladné. Jiří Paroubek opravdu není takový fantom, aby takové věci vůbec dělal. Pokud snad chtějí lidé ve vedení ČSSD dělat novou lidovou frontu, je to jen jejich věc, ale podobné zkratkovité reakce nejsou na místě.

Doplňme slova Marie Benešové. "Paroubek to napráskal do Práva, neboť je navztekaný na to, že na ty jeho mítinky nikdo nechodí. Vždyť Paroubek měl dnes na náměstí v Děčíně jen asi deset lidí. Tak to pak ve vzteku pustil. On totiž ten jeho Benda posílá na všechny mítinky ČSSD své zvědy. Tak to někdo od nich o tom Filipovi věděl, a Paroubek to pak použil proti nám."

Jak naši redakci informoval mluvčí NS-LEV 21, účast na prvomájových akcích byla zcela jiná. "Například na akci v Děčíně nebyla desítka, jak tvrdí Marie Benešová, ale tři sta lidí. Jinde to však byly řádově vždy stovky, mnohdy i více (například v Ústí nad Labem přes 1000 lidí), než bylo na akcích ČSSD," doplnil Sazima.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …