Paroubka nadzvedli ze židle někteří senátoři: Sinožrout Láska. Fischerovo komunistožroutské nadšení...

22.05.2021 20:53

Bývalého premiéra a bývalého předsedu ČSSD Jiřího Paroubka velmi rozčílilo, jak senátní zahraniční výbor zasahuje neuvěřitelně „neurvalým“ způsobem do zahraniční politiky státu. A není to poprvé. Přitom podle české ústavy je formulace zahraniční politiky republiky především věcí vlády. V českém Senátu je ale naprosto převažujícími „zástupci lidu“, zákonodárci s pravicovou orientací. „Tak reakční zákonodárné těleso, jako je český Senát, v jiných zemích Evropské unie těžko naleznete,“ píše na svém blogu server Aktuálně.cz.

Paroubka nadzvedli ze židle někteří senátoři: Sinožrout Láska. Fischerovo komunistožroutské nadšení...
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Senátoři mají podle expremiéra ještě jednu opravdu „vynikající“ vlastnost: „Pokud za starého režimu platilo, že v Moskvě u sovětských soudruhů pršelo, pak naši čeští soudruzi otevírali deštníky. Stejný druh patolízalství a adorace, jakou projevovali čeští komunisté před rokem 1989 vůči Sovětům, projevují dnes čeští pravičáci ve vztahu ke Spojeným státům,“ píše.

Trochu jim prý „sklaplo“, když odešel jejich hlavní guru, prezident Trump, do (prozatímního) politického důchodu. „Ale už se trochu oklepali, a když před pár desítkami hodin šéfka americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová vyzvala k bojkotu ZOH v Pekingu v příštím roce, senátor Fischer hned snaživě přispěchal se svou podporou,“ pokračuje Paroubek.

A pustil se i do senátora Václava Lásky: „Známý sinožrout, senátor Láska, se vyjádřil, že prý přidělení olympiády Číně podruhé (letní olympiáda proběhla v roce 2008 v Pekingu bezvadně), bylo ,hrubou nepochopitelnou chybou‘,“ dodává.

Vzpomíná, jak v roce 1980, uprostřed vrcholící poslední fáze studené války, Spojené státy a řada jejich spojenců, zbojkotovaly OH v Moskvě. „Nikomu to neprospělo, bylo to politické gesto a uškodilo to americkým sportovcům a také sportovcům zemí, které USA v této jejich spektakulární akci podpořily.

„Sověti samozřejmě nemohli zůstat pozadu, a proto se v duchu studené války oni a většina jejich satelitů, rozhodli bojkotovat OH v USA v Atlantě v roce 1984. Nádherné OH se tedy obešly bez účasti vynikajících sovětských, ale třeba také našich sportovců. Teď jde o to, nezopakovat chyby, kterých se dopustily politické garnitury v USA a v Sovětském svazu v letech 1980 a 1984. Řada tehdejších vrcholových sportovců byla připravena o možnost získat na OH cenné olympijské medaile anebo se jich alespoň zúčastnit. Dodnes na to se smutkem a s pocitem křivdy tito sportovci vzpomínají,“ připomíná Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)


Naštěstí předseda Mezinárodního olympijského výboru, Thomas Bach, nejednou v poslední době sdělil, že se staví proti politizaci olympijských her a že je připraven pokračovat ve spolupráci s Čínou v pořádání ZOH v Pekingu v roce 2022 podle plánu. Nedávno také Česká republika podala přihlášku na ZOH v Pekingu.

„Samozřejmě, pány Fischera a spol. v jejich svatém komunistožroutském nadšení příliš nezajímá to, že politizace sportu, o kterou se pokoušejí, porušuje ducha Olympijské charty, a zejména škodí zájmům sportovců,“ upozorňuje.

Celý text ZDE

„Řekněme si otevřeně, že pokud by čeští sportovci nejeli na olympijské hry, tak by to velmi tvrdě zasáhlo celou generaci našich vrcholových sportovců. Ale i těch sportovců, kteří se vrcholovému sportu chtějí v budoucnu věnovat. Tedy, zasáhlo by to český sport jako celek. A co by následovalo? Ztráta motivace. A ztráta motivace je i ve sportu něco, co je velmi závažným negativním faktorem,“ zdůrazňuje někdejší předseda vlády.

Závěrem dodává, že právě sport, a to jakýkoliv, vrcholový či rekreační, olympijský či zcela amatérský, vždy v minulosti sbližoval lidi – „a vytvářel příležitosti pro odstraňování animozit vznikajících v minulosti mezi jednotlivými státy či národy. Vytvářet umělé politické překážky jen v zájmu krátkodobých politických cílů, jak to teď dělají čeští senátoři, je něco, co je podle mého názoru hodné odsouzení. Já jsem vždy byl na straně sportovců a budu i v budoucnu,“ uzavírá Jiří Paroubek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…