Paroubkova partaj: Jestli nezastavíme vládu, přijde bída

11.08.2012 22:06

Národní socialisté Jiřího Paroubka varují před recesí české ekonomiky. Pokud bude vláda pokračovat se svými reformami, tak si čeští právníci, vědci a jiní odborníci budou muset hledat práci na Slovensku nebo v Polsku. Prohlásil mluvčí NS-LEV 21 Filip Drapák pro agenturu Mediafax.

Paroubkova partaj: Jestli nezastavíme vládu, přijde bída
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Národní socialisté vycházejí ze zpráv o vývoji hospodářství v oblasti stavebnictví a průmyslu a ze zpráv o klesajícím HDP a o rostoucí nezaměstnanosti. Drapák varuje, že podle posledních zpráv se do úpadku dostává také oblast služeb.

Tržby ve službách klesají. To povede k hluboké recesi

Tržby zde klesly o 1,8 procenta. „To samo o sobě představuje problém. V kombinaci s poklesem domácího průmyslu a strmým pádem v oblasti stavebnictví je to ale více než jen varování. Je to jednoznačně trend vedoucí k hluboké recesi naší ekonomiky,“ řekl Drapák Mediafaxu.

Podle mluvčího národních socialistů se navíc jedná o český fenomén. Dokazuje to srovnáním indexu tržeb v oblasti služeb s jinými evropskými zeměmi a sousedy jako Německo, Slovensko a Polsko.

Polsko a Slovensko podle Drapáka strmě rostou a průměr EU má rostoucí tempo. Česká republika ale klesá, upozorňuje. „Musím proto zopakovat, že stávající recese má původ v domácí české ekonomice a je způsobená hrubě špatnou národohospodářskou a fiskální politikou vlády ODS a TOP 09,“ uzavřel Drapák svou kritiku na Mediafaxu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…