Parta militantních hlupáků! Kalousek zuří kvůli tomu, co provedli aktivisté ze Ztohoven u soudu

29.06.2016 16:16

Stala se věc za poslední roky nevídaná a zcela unikátní. Souhlasí spolu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Oba se ostře vymezili proti počínání recesistické skupiny Ztohoven. Ovčáček dokonce sdílel Kalouskovu poznámku ke kauze prezidentské standarty na sociální síti Twitter.

Parta militantních hlupáků! Kalousek zuří kvůli tomu, co provedli aktivisté ze Ztohoven u soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Miroslav Kalousek bývá dáván Jiřím Ovčáčkem za příklad fašizace tzv. pražské kavárny. Teď za klasické představitele fašizace společnosti označuje právě aktéry ze Ztohoven, kteří dorazili k soudu v kostýmech a soudkyni obvinili, že je podjatá, neboť ji jmenoval prezident republiky Miloš Zeman.

Lidé ze Ztohoven usilují o decentralizaci moci, což dávají najevo i tím, že prezidentskou standartu ukradli, nahradili ji rudými trenkami a jeden ze symbolů českého státu rozstříhali na malé kousky, které rozdávají lidem. Část standarty dostala podle ČTK i sama soudkyně. Ta další jednání s recesisty odložila na srpen.

„Ztohoven namítli podjatost soudkyně, ‚neboť ji jmenoval MZ‘. Měl jsem sklony je chápat. Musím teď ale říct, že je to parta militantních hlupáků,“ napsal Kalousek. A Ovčáček jeho myšlenku sdílel, čímž učinil cosi dosud nevídaného. Obyčejně názory tradičních hradních oponentů zpochybňuje.

Posléze Kalousek dodal, že prezident má z Ústavy ČR dány kompetence k tomu, aby obsazoval úřady, jejichž fungování má zásadní vliv na fungování demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…