Pavel Novotný se musí omluvit za sprosté nadávky příznivcům Ortela. Ale soukromě

10.05.2018 20:42

Bulvární novinář Pavel Novotný (37) se musí omluvit rodičům nezletilého chlapce, které kritizoval kvůli videu s písní skupiny Ortel, na kterém zpívají protimuslimskou píseň. Podle soudu, který rozhodl ve čtvrtek, použil Novotný příliš hrubá slova. Soudkyně uložila soukromou omluvu. Odškodnění a veřejnou omluvu podle iDNES.cz zamítla.

Pavel Novotný se musí omluvit za sprosté nadávky příznivcům Ortela. Ale soukromě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Debil, blbka, kreténi – výrazy, kterými Pavel Novotný počastoval rodiče devítiletého chlapce. Novotnému vadilo, že zpívají protimuslimskou píseň Mešita od kapely Ortel. Nahrávka byla před dvěma lety zveřejněna na YouTube. Rodiče nezletilého chlapce novináře zažalovali a požadovali veřejnou i písemnou omluvu a odškodnění.

  • Celá zpráva zde

„Žalovaný (Pavel Novotný) je povinen zaslat na adresu trvalého bydliště paní Moniky Benešové písemnou omluvu ve znění: Vážená paní Benešová, omlouvám se Vám touto cestou za svá vyjádření, která jsem učinil na svém profilu na sociální síti Facebook o Vaší osobě, podpis Pavel Novotný – do tří dnů od právní moci tohoto rozsudku,“ rozhodla podle iDNES.cz samosoudkyně Šárka Malíková Petříčková. Obdobnou omluvu má Novotný zaslat i partnerovi Benešové Karlu Vyskočilovi. Veřejnou omluvu a odškodnění soudkyně zamítla. „Veřejnou omluvou by mohlo dojít k další medializaci, což se žalobci sami snažili minimalizovat, tato forma zadostiučinění se v konečném důsledku jeví jako kontraproduktivní, proto k ní soud nepřistoupil,“ vysvětlila soudkyně. „Pro nás je toto rozhodnutí dostačující,“ řekl iDNES.cz při odchodu z jednací síně právní zástupce žalobců Filip Nedvěd, který uznal spravedlivé rozhodnutí.

Zhruba tříminutové video bylo natočeno v roce 2016. Rodiče s chlapcem si v „klipu“ pouštějí v autě píseň kapely Ortel, v jejímž textu se o muslimech uvádí například to, že „pro Alláhovo slávu uříznou ti hlavu. Mají jen o to snahu, žijou pro vítězství“. Chlapec v jeden moment uříznutí hlavy gestem naznačí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…