Pavel Šafr: Ano, Bakala je problém. Ale Babiš zde toho napáchal stokrát více

09.08.2015 7:22

Šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr napsal na sociální síti Facebook pár řádek na adresu miliardáře Zdeňka Bakaly. Rozhodně to prý není svatý muž, ale štvanice, která se proti němu rozpoutala, je příliš, když si uvědomíme, co všechno dělal a dělá ministr financí Andrej Babiš (ANO). Neměli bychom zapomínat, že o vině v Česku rozhodují toliko soudy.

Pavel Šafr: Ano, Bakala je problém. Ale Babiš zde toho napáchal stokrát více
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

„Nepochybuji o tom, že je Bakala problematický podnikatel. Ale jeho problémy jsou asi tak setinou toho, co napáchal Babiš. Ta hnusná štvanice proti Bakalovi, kterou provozují Babišovi mediální vojáci, je přes čáru. Respekt i Hospodářky si zaslouží za svoji kolaboraci s Babišem pár pohlavků. Ale nelze připustit veřejný lynč Bakaly. Ohledně viny máme soudy,“ připomíná Šafr.

V tomto smyslu nelze podle jeho názoru ani trochu spoléhat na hlas lidu a ještě méně na hlas Lidových novin, které platí Andrej Babiš penězi z Agrofertu. Autor považuje za zásadní zastat se v podstatě každého, do koho se pustí Babišova média, a to z principu. I Babiš totiž musí vědět, že k odsouzení člověka peníze nestačí. Tady se můžeme spoléhat jen na soudy.

Pod Šafrovým příspěvkem se rozpoutala obsáhlá debata, v níž např. někdejší mluvčí Mirka Topolánka Martin Schmarcz napsal, že útok na Bakalu slouží Babišovi i prezidentu Zemanovi jen k tomu, aby zničili premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Cílem je dostat Babiše do premiérského křesla.

V diskusi však také zaznělo, že u Bakaly Šafr hlas ulice odmítá, aby s ním v případě Babiše naopak pracoval. Zda je Babiš horší než Bakala, by vlastně také měly rozhodnout soudy, které dostanou na stůl příslušné obžaloby. Bude-li Babiše z čeho žalovat.

Šafr doslova napsal:

Nepochybuji o tom, že je Bakala problematický podnikatel. Ale jeho problémy jsou asi tak setinou toho, co napáchal Babiš. Ta hnusná štvanice proti Bakalovi, kterou provozují Babišovi mediální vojáci, je přes čáru. Respekt i Hospodářky si zaslouží za svoji kolaboraci s Babišem pár pohlavků. Ale nelze připustit veřejný lynč Bakaly. Ohledně viny máme soudy. A nikoli hlas lidu a už vůbec ne hlas Lidových novin. Jakmile spustí Babišovi pohůnci proti někomu kampaň, tak je třeba se ho zastat. Ne proto, že bych si myslel, že je skvělý a bez viny. Ale proto, že v právním státě o vině a nevině rozhodují soudy. A nikoli Agrofert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …