Pavel Šafr doporučuje: Okamurovi můžete říkat „Pitomio“, schválil to i soud

11.05.2018 9:39

Poslanec a lídr SPD Tomio Okamura neuspěl s dovoláním ve sporu vyvolaném hanlivou přezdívkou Pitomio, kterou pro něj použili v týdeníku Reflex. Justice v obecné rovině připustila možnost použít tuto přezdívku v rámci oprávněné kritiky, uvedl Šafrův server.

Pavel Šafr doporučuje: Okamurovi můžete říkat „Pitomio“, schválil to i soud
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

Dovolání směřovalo proti rozhodnutí, na jehož základě se sice vydavatelství muselo na webu omluvit za dva články z roku 2013, ale Okamura nevysoudil odškodnění. Dovolání bylo částečně zamítnuto, částečně odmítnuto, řekla ČTK Markéta Puci, mluvčí Městského soudu v Praze, který případ řešil jako první.

Expresivní a nelichotivé výrazy média nemají proti politikovi používat samoúčelně, zdůrazňoval v kauze Městský i Vrchní soud v Praze. Pokud prý však ale jde o součást legitimní kritiky konkrétních postojů či výroků, možné to je podle nich je.

Původní zdroj ZDE

V případě místopředsedy Sněmovny Tomia Okamury justice také zohlednila i jeho vlastní mediální prezentaci: vystupuje prý provokativně, propaguje politickou nekorektnost, rád volí silná slova, snaží se působit kontroverzně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…