Pavel Trávníček ostouzen. Vnutil svůj úd? Síla, už to jede

05.01.2022 10:45 | Ze sítí

AKTUALIZOVÁNO Po psychiatru Janu Cimickém se nechtěné pozornosti nyní dostává herci Pavlu Trávníčkovi. Žena, jejíž identita je známa deníku Extra.cz, se svěřila, že ji herec měl pohlavně zneužít v roce 2000, když přišla účinkovat v komparzu show Tele Tele. Pozval ji prý do šatny, aby donesla přátelům autogramy. „Otočil mě, přidržel si mě levou rukou tak, aby mě pevně držel, a pravou rukou si rozepnul kalhoty. Mou pravou ruku dal...“ popisuje dotyčná událost, kvůli které má trauma ze všech pořadů, ve kterých herec hraje. O incidentu už informovala také CNN Prima News. Trávníčkův právní zástupce Radek Suchý již informoval ParlamentníListy.cz, že hercovým jménem chystá právní kroky.

Pavel Trávníček ostouzen. Vnutil svůj úd? Síla, už to jede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Trávníček

Anketa

Má ministr vnitra Vít Rakušan vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 25522 lidí
Relativně nedávno Českem proběhla zpráva o obvinění psychiatra Jana Cimického ze sexuálního obtěžování. Dnes deník Extra.cz přišel s výpovědí ženy, jež z podobného chování obviňuje herce Pavla Trávníčka. Incident se měl odehrát v roce 2000 a paní, kterou deník z pochopitelných důvodů uvádí jen jako „Věru“, bylo tehdy 15 let. K tomu, že svůj příběh svěřila policii a médiím ji prý inspiroval právě případ Jana Cimického.

S Pavlem Trávníčkem se podle svých slov v roce 2000 neznala, okolo přelomu tisíciletí s kamarádkou účinkovala v komparzu různých pořadů. Ke zneužití mělo dojít po natáčení pořadu Tele Tele, ve kterém Trávníček neúčinkoval. Herce potkala na chodbě a požádala o autogram, který jí Trávníček dal a má ho podle svědectví Extra.cz dodnes.

„Pak mi nabídl, že má u sebe v šatně podpisové kartičky, pokud bychom je chtěly. Tak jsem souhlasila, že pro ně půjdu a vezmu i ostatním,“ uvádí paní Věra s tím, že se s Trávníčkem nebála jít sama právě proto, že byl známý z televize.

„Otevřel dveře, pozval mě dovnitř, zamkl a šel se podívat ke stolu. Vyzval mě, abych šla za ním, pak ve stole zjistil, že kartičky už nemá,“ popsala události a dodala, že pak ji herec hbitě a silně chytil. „Stála jsem bokem k zrcadlu, které bylo vedle stolu. Otočil mě, přidržel si mě levou rukou tak, aby mě pevně držel, a pravou rukou si rozepnul kalhoty. Mou pravou ruku dal na svůj ztopořený úd. V této fázi jsem se ohradila, že to nejde. Ale on pokračoval do té doby, než se mou rukou uspokojil. Mezitím, co utíral sperma ze zrcadla, se mě ptal, jestli mi už rostou chloupky a zda s ním půjdu na lůžko,“ pokračovala.

Následně si podle své verze umyla ruce v umyvadle, odemkla a odešla, Trávníček v šatně zůstal. „Já jsem se ještě chtěla otočit a zakřičet ‚prase‘ nebo cokoli jiného, ale na chodbě zrovna byli dva dělníci, kteří opravovali podlahu, a nechtěla jsem tedy vzbuzovat pozornost,“ sdělila deníku. Následně se rozplakala a co se jí stalo sdělila kamarádce, ale jinak situaci neřešila, v patnácti prý nevěděla jak. S touto příhodou se pak svěřila ještě svému příteli, který jí nevěřil, a potom svému budoucímu manželovi.

Z Pavla Trávníčka má teď posttraumatický syndrom, říká. „Mám úzkost či strach jen z toho, když slyším hlas pana Trávníčka v televizi. Mám záblesky vzpomínek, ovlivnilo to mé dospívání a vztah k mužům. V době dospívání jsem neměla dostatek informací, jak zpracovat své trauma. Chtěla jsem zapomenout. Zahlédla jsem ho v televizi a spustila se mi panická ataka,“ uvedla pro Extra.cz. Vadí jí i seriály hercem dabované, např. MASH.

Se svými potížemi se léčí psychoterapií ve skupině dalších žen v Bílém kruhu bezpečí. Kontaktovala také policii, a to vyšetřovatele, který vyšetřuje případ Jana Cimického a dále renomovanou advokátku v této oblasti. O kontaktování Trávníčka podle svých slov uvažovala a nyní si přeje, aby se oběti sexuálního násilí ozvaly hned, aby ochránily další. Herec na dotazy deníku prý nereaguje, jeho manželka pouze vzkázala, že se mají obrátit na právního zástupce. Trávníček se nedávno objevil například v pořadu StarDance a známý je také ze Tří oříšků pro Popelku.

Právní zástupce Pavla Trávníčka Mgr. Radek Suchý, známý například z „šátkové kauzy“ coby advokát ředitelky Ivanky Kohoutové, zaslal ParlamentnímListům.cz následující sdělení:

 
Vyjádření právního zástupce Mgr. Pavla Trávníčka k obviněním zveřejněným
dne 5. ledna 2022 na webových stránkách int. deníku EXtra.cz
 
Dne 5. ledna 2022 byl na webových stránkách int. deníku EXtra.cz
zveřejněn článek pod názvem: „Zdrcující obvinění Pavla Trávníčka:
Rozepnul si poklopec a zneužil mě, bylo mi 15, tvrdí Věra pro EXtra.cz“,
ve kterém byl Pavel Trávníček nařčen ze sexuálního obtěžování.
 
K uvedenému článku jako právní zástupce Pavla Trávníčka uvádím, že obsah
a veškerá tvrzení v článku považujeme za zcela nepravdivá, informace v
něm uvedené považujeme za odporné lži, které zásadně zasahují do
osobnostních práv mého klienta.
 
Můj klient se bude proti těmto nehorázným a bezprecedentním útokům na
jeho osobu tvrdě bránit. Sdělujeme tisku i veřejnosti, že nejpozději
zítra zašlu vydavatelství předžalobní výzvu, kdy budeme žádat omluvu a
výraznou finanční satisfakci, zároveň podáváme trestní oznámení na
neznámého pachatele.
 
Článek je veden snahou mého klienta společensky, profesně a především
lidsky zničit. Klient se nehodlá smířit s tím, že by se měl stát další
obětí kampaně „Me Too“. Zdůrazňujeme znovu, že nic z toho, co je v
článku uvedeno, není pravdou, vše jsou odporné dehonestující lži. 
Stejně budeme postupovat proti každému, kdo se na šíření těchto lží bude
podílet.
 
Klient se více k uvedenému nebude veřejně v tuto chvíli jakkoli
vyjadřovat.
 
V úctě
 
Mgr. Radek Suchý
advokát

Kauza však už začíná bavit na internetu, kde už jeden z vtipálků parodoval hlášku právě z této pohádky: „Trávníček vystrčil oříšky, ale Popelka to nebyla, milý pane.“ Další se pak přidal, že si o Trávníčkovi myslel, že ho ženy nepřitahují. O čemž ho přesvědčil hlavně princův kostým ve Třech oříšcích pro Popelku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…