Peake ministryní. To je na vojenský převrat, glosuje Tejc

12.12.2012 18:11

Opozice nenechává na nově jmenované ministryni obrany Karolíně Peake (LIDEM) nit suchou. Sociální demokrat Jeroným Tejc mluví v souvislosti s jejím jmenováním o vojenském převratu a připomíná, že Peake byla původně členkou Věcí veřejných, které chtěly slučovat obranu s vnitrem. Lubomír Zaorálek (ČSSD) soudí, že ministryně bude mít působení na obraně asi jen jako bokovku.

Peake ministryní. To je na vojenský převrat, glosuje Tejc
Foto: Petr Kupka
Popisek: Jeroným Tejc a Bohuslav Sobotka

Dnes již bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) se dočkal slov uznání alespoň od části opozičních politiků. Vstřícná slova na jeho adresu uvedl např. stínový ministr obrany Jan Hamáček (ČSSD). Nová ministryně obrany Karolína Peake (ČSSD)  si ale hned po svém nástupu do funkce vysloužila od opozice jen a pouze tvrdá kritická slova. Poslanec Jeroným Tejc mluvil dokonce o vojenském převratu. Zprávu přinesl server Aktuálně.cz

Jak bude Peake stíhat dvě práce

"Kdyby se to stalo v jiné zemi, tak snad už proběhne vojenský převrat," glosoval výměnu ve vládě a připomněl, že se vicepremiérka dodnes nijak blíže nezajímala o problémy svého nového resortu. Nesmíme zapomenout také na to, že Peake byla do sněmovny zvolena za Věci veřejné a Tejc upozorňuje, že tato strana chtěla sloučit resort obrany s vnitrem.

Místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) k tomu dodává, že Peake se chce věnovat nejen práci na obraně, ale také své protikorupční aktivitě. Jak to bude stíhat? Zaorálkovi to není jasné. " "Teď přijde jiný sekáč, Saša Vondra vždycky říkal, jak dělá 12 hodin denně a nestíhá, paní Peake to bude mít jen jako bokovku." poznamenal ironicky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…