Peake se krátce sešla s Klausem. Kvůli Bártovi?

15.03.2012 11:13

Vicepremiérka a místopředsedkyně vládních Věcí veřejných (VV) Karolína Peake se dnes krátce sešla s prezidentem Václavem Klausem. Schůzka byla "částečně společenská a částečně informativní", sdělila ČTK. Podle serveru Novinky.cz trvalo setkání asi půl hodiny. Prezidentská kancelář schůzku nijak nekomentovala.

Peake se krátce sešla s Klausem. Kvůli Bártovi?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

 Místopředsedkyně nejmenší vládní strany mohla hlavu státu informovat o situaci uvnitř VV v době soudu s šéfem jejího poslaneckého klubu Vítem Bártou, který čelí obžalobě z uplácení. Soudní líčení Klaus nedávno označil za absurdní reality show, která škodí české politice.

Dobeš možná skončí

Peake s prezidentem zřejmě probrala i poslední vývoj ve vládě. Klausem několikrát chválený ministr školství Josef Dobeš (VV) ve středu večer rozhodně odmítl požadavek ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), aby ve svém resortu uspořil 4,5 miliardy korun. Podle dnešních Hospodářských novin pak premiér Petr Nečas (ODS) dokonce hovořil o tom, že kdo se škrtům nepodvolí, bude muset vládu opustit.

Vláda chce letos vázat výdaje jednotlivých resortů v celkové výši 23,6 miliardy korun, aby kompenzovala slabší výkon české ekonomiky a následný propad rozpočtových příjmů. Diskusi po Dobešově odmítnutí ve středu na týden přerušila s tím, že věc bude řešit politické jednání zástupců koaličních stran. Zatím není jasné, kdy by se mělo uskutečnit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…